30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trabzonspor'un savunması çöktü

Son 3 haftadır yaptığı hatalarla dikkat çeken Trabzonspor'un savunması çöktü.

Turkcell Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği maçı ile yıkılan ve kötü gidişe dur diyemeyen Trabzonspor'da son 3 haftadır yaşanan savunma hataları dikkat çekiyor. Bordo-mavili takım bu sezon başından beri istediği savunma anlayışını bir türlü oturtamadı. Farklı teknik direktörlerle lige devam eden Karadeniz temsilcisi, Ziya Doğan ve Ersun Yanal yönetiminde farklı savunma anlayışıyla sahaya çıktı. Sezon başında teknik direktör Ziya Doğan'ın savunma bölgesine birçok oyuncu transfer etmesine rağmen istenilen verim alınamadı. Sakatlıktan yeni çıkan Musa Büyük ile savunma ağırlıklı 10 tane oyuncusu bulunan Trabzonpor'un 14. haftanın bitiminde kalesinde 16 gol gördü.

Beşiktaş maçıyla başlayan savunma hatalarına, kaleci hataları da eklenince alınan mağlubiyetler kaçınılmaz oldu. En son oynanan Gençlerbirliği maçıyla ayyuka çıkan savunma hataları Beşiktaş, Kayserispor, Denizlispor, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında bordo-mavili takımın sahadan yenik olarak ayrılmasına neden oldu. Ziya Doğan'nın sürekli görev verdiği Erdinç ve Celaleddin ise, Ersun Yanal döneminde forma şansı bulamadı. Risp'in alınması için yönetime rapor veren Doğan, sezon başında bu oyuncunun sakatlığı düzelmesine rağmen forma şansı vermedi. Ziya Doğan, döneminde ligde şans bulamayan Jabi ve Çağdaş ise Yanal ile birlikte ilk 11'de oynamaya başladılar.

Trabzonspor Ziya Doğan döneminde savunmada Serkan, Tayfun, Erdinç ve Celeladdin ağırlıklı savunma oyuncularına görev verirken, kalesinde 6 gol gördü. Yanal ise Jabi, Tayfun, Tolga, Çağdaş ve son olarak ise Mustafa Keçeli'ye forma şansı verirken, söz konusu dönemde de kalesinde 6 gol gördü.

Olaylı Sivasspor maçının ardından bordo-mavili takımın 3-0 hükmen mağlup sayılması ile Trabzonspor'un yediği gol sayısı toplam 16 olmuş oldu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 10:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TS fatih IP: 88.78.177.xxx Tarih : 6.12.2007 16:25:40

SADECE DEFANS CÖKSE KESKE BU KITISATLA EFSANE YOK OLUYR