4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzon'un çehresi değişiyor

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon Şehiriçi Geçişi'nde yapılacak olan çevre düzenlemelerinin, Trabzon'un çehresini değiştirebileceği belirtildi. 

Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon şehir geçiş bağlantısını oluşturan batıda Beşirli-Ganita ve doğuda ise Tünel-Havaalanı bölümlerinde yapılacak düzenlemelerin Trabzon'a nefes aldıracağını kaydeden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sera Sorumlusu Necip Şahin, kıyı bandının dünyanın birçok bölgesine özgün ağaç ve bitkiyle donatılabileceğini söyledi. 

Kent dokusunda yoksullaşan yeşil örtünün yeniden bu bantlarda oluşturulmasının Trabzon halkının yüzünü güldürecek değerde olduğunu ifade eden Şahin, "Ortaya çıkan alanda bina komplekslerinden uzak durularak botanik park çalışması yapılabilir. 

Komşu şehirler Gürcistan'ın Batum ve Rusya Federasyonu'nun Sochi kentindeki örnek park çalışmaları Trabzon'da da uygulanabilir. Çünkü aynı iklime sahip bu şehirlerden Sochi'de 3, Batum'da 2 dünyaca ünlü botanik parkı bulunuyor. Trabzon'un toplantı, kongre, fuar, eğitim ve sağlık merkezi olma hedefine büyük bir destek verecek olan botanik parklar, iç ve dış turizmi de tetikleyecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?