30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

'Trabzon'un haram puanı yok'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor'un maçları iyi incelenirse bir tane haram puanlarının olmadığının ortaya çıkacağını ancak Trabzonspor'un elinden alınmış 10-12 puanı olduğunu söyledi. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde haftalık olağan basın toplantısını düzenleyen Teknik Direktör Ziya Doğan, geçtiğimiz haftasonu deplasmanda oynadıkları Galatasaray maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray maçında mağlubiyeti hak eden taraf olmadıklarını, maçın hakkının beraberlik olduğunu ifade eden Doğan, "Yukarıların hesabı yapabilmek anlamında bu maç çok önemliydi. Fakat kısmet olmadı. Futbolda hiçbir maçın favorisi yok, her zaman söylüyorum. Oynanan oyundan memnunum, şanssızlığımız var. Musa'nın sakatlığı var. Mazerete sığınmıyorum. Musa'nın sakatlanmasına çok üzüldük. Ceyhun'un oyundan çıkışı eleştirildi, eleştirileri çok önemsemiyorum. Ben bu takımın teknik direktörüyüm, takımın neye ihtiyacı var onu en iyi ben bilirim" diye konuştu. 

Yattara'yı maçın berabere devam ettiği anlarda Galatasaray'ın üzerlerine geleceğini düşündüğü için oyuna aldığını kaydeden Doğan, "Oyuna aldık fakat bir dakika sonra golü yedik ve hesabımız tutmadı. Futbolda bunlar var. Her istediğinin tutacağı diye bir şey yok. Eleştirmek isteyen ne olursa olsun eleştirir. Dünyanın en kolay işi eleştirmektir, onu herkes yapar. Eğer Yattara'yı oynatmasıydım o zaman niye oynatmadın diye eleştireceklerdi. Bunlara gülüp geçiyorum. 'Millet istiyor' diye bildiklerimi yapmaktan vazgeçmeyeceğim. Bildiklerimi yaparım" şeklinde konuştu. 

Doğan, Yattara'nın sakatlığının maç öncesi gece netlik kazandığını ve kulüp doktorlarının asla imhalı bulunmadığını belirterek, "Uzmanların kararına göre röntgeninde kaburgasında hafif çatlak olduğu ortaya çıktı. Fakat gece otele 5-6 uzman getirdik. Bunlar Yattara'nın kaburgasında çatlak olmadığını, ezilme bulunduğunu ve uyuşturucu iğneyle maça çıkarsa ağrısı olmayacağını söylediler. Biz de buna göre karar verdik. Basına yanlış sızan bir rapor var. Bizim doktorlarımız ve ekibimizde hata yok. Bir kişinin verdiği yanlış karar, basına yansıtıldı" açıklamasını yaptı. 

Kamp sırasında Yattara ile ilgili basında çıkan haberleri de yalanlayan Doğan, "Bunlar gerçeği yansıtmıyor, tamamen yalandır. Gineli iki bayan kuaför Ömer Rıza'nın saçını örmeye otele geldiler. Odaya çıkmadılar. Biz ordaydık. İstirahat saati diye onları geri gönderdik. Saat 17.00'dan sonra tekrar geldiler ve kuaför salonunda Ömer Rıza saçlarını yaptırdı. Yattara'nın günahı alındı" dedi. Doğan, Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ve yardımcısı Erdal Keser ile tokalaşmadığı konusunda basında çıkan haberlerle ilgili olarak ise, "Bunları yazanlar rüya gördü herhalde. İkisi ile de tokalaştım" diyerek eleştirilere tepki gösterdi. 

Galatasaray maçında sarı kart gören Umut'un cezalı duruma düştüğünü ancak kar gördüğü pozisyonun penaltı olduğunu kaydeden Doğan, şunları söyledi: "Pozisyon penaltılık pozisyondu. Penaltı verileceği yerde sarı kart aldı ve bu hafta oynayamıyor. Hakemle ilgili çok şey söylemedim ama iyi incelenirse bir tane haram puanımız yok ama Trabzonspor'un elinden alınmış 10-12 puanı var. Trabzonspor iyi bir yoldadır. 11 maç sonra yenilgi almıştır. Ama bunları unuttuk önümüzde çok önemli bir Ankaragücü maçı var. Taraftarımızın bize desteğinin artarak devam etmesini istiyorum. Anadolu takımları başa baş mücadele ederek puan alıyorlar. Ama insanlar politik davranarak duygularını açıklamıyorlar benim gibi. Ben açık konuşurum. Büyüklerin aradaki puan farkları işte bu tercih haklarından takdir haklarından kazanılan puanlardır." 

Ankaragücü'nün zor bir takım olduğunu ve hiçbir maçın favorisinin olmadığını yineleyen Ziya Doğan, "Bu maçtan da galibiyetle ayrılmak ve seri yakalamak istiyoruz. Oluşturulan hava bize olumsuz yansıyor. Bir maçla yerin dibine batırılıyoruz ve bir maç kazanınca Real Madrid gibi havaya sokuluyoruz. Hiçbir maçın favorisi yoktur" dedi. Transferlerle ilgili sorulan soru üzerine Doğan, "1.5 yıllık mukavelem var. Bunları şimdiden konuşmak istemem. Şu anda başarılı olarak geleceğin temellerini atmak istiyoruz. Ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki yılların da hesaplarını yapıyoruz. Zaman ne gösterir onu bilemem. Ama önümüzde ligde ve kupada önemli maçlar var. Önümüzdeki yıllarla ilgili çalışmaları şu anda konuşmanın manası yok" cevabını verdi. 

Medyada çıkan haberlerin büyük çoğunluğunu yalan olarak niteleyen ve bunlardan rahatsızlığını dile getiren Doğan, "İnanılmaz bir yalancı toplum yetiştirmek için gayret ediyoruz. Geleceğimizi karanlığı gömmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu bu. Bunu bir Türk vatandaşı olarak üzülerek seyrediyorum. Bu yalanlardan da bıktım. Herkes bundan ders almalı. Gelecekte çocuğunu düşünmeyen anne babanın olacağını düşünmüyorum. Biz de böyle yaparak onlara yardımcı oluyoruz. Bu yalanları konuşarak bu karanlığa katkıda bulunmayalım. Bunu söylemek istiyorum" açıklamasında bulundu. 

Teknik Direktör Ziya Doğan, sakat futbolcuların sayısının arttığını ancak bunu bir mazeret olarak görmediğini ifade ederek, "Oynamayanlara şans doğuyor. Bu oyuncular bu şansı değerlendirecektir. 23 kişinin içinden bir kadro çıkartacağız ve onlara güveniyoruz. Oynamayan oyuncularımız önemli ama onların yerine oynayacaklar da onları aratmayacaktır, futbolcularıma güveniyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 14:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?