4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Trabzon'un tüpgaz sorunu

turgut ceylanTrabzon'da 116 adet akaryakıt istasyonu ve 75 adette tüp bayii bulunduğu belirtilerek, artık şehir içine bayilik verilmemesi konusunda hassas davranılması gerektiği bildirildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Akaryakıt ve LPG Dolum Tesisleri'nin oluşturduğu 8. Meslek Grubu TTSO Meclis Üyesi Turgut Ceylan, Trabzon'da tüpgaz bayiinin fazla olduğunu söyledi. Şehir merkezinde 116 adet akaryakıt istasyonu, 75 adet tüp bayii bulunduğunu ifade eden Ceylan, "Tüpgaz LPG konusunda şehir içinde 75 bayii bulunmasının çok fazla. Yeni bayilikler verilmemesi konusunda hassas davranılmalı. Tüpgaz bayilerinde tüpün yanı sıra satılmakta ve servisi yapılmakta olan damacana su satışlarında, 25730 sayılı Resmi Gazetede yürürlüğe giren, 'İnsani Tüketim Araçlı Sular hakkındaki yönetmenlik' gereği, tüpgaz ve damacana suyun bir arada satışı ve dağıtımı yasaklanmıştır. Aslında zehirsiz olan Holigran kapaklı tüplerle holigran izoleli kapaklı su damacanalarının gerek kullanıcılar, gerekse ilgililerce bir arada bulundurulmasının mahsuru olmadığı belirtildiği halde satışının ve dağıtımının yasaklanması sorun oluşturmaktadır" dedi. 

Şehrin coğrafi durumu ve trafik sorununa dikkat çeken Ceylan, "Biz tüpgazcılar olarak çok düşük karlarla şehirde hizmet vermekteyiz. Bir eve tüp giderken, yanında su taşınmasındaki maliyeti düşürücülüğü göz önünde bulundurarak, sektörü mağdur duruma düşüren bu yönetmenliğin yeniden düzenlenmesi için ilgili makamlara gerekli uyarılar odamızca yapılmalıdır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 15:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?