5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trafik kazalarında düşüş var

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürü Selahattin Hak, geçen yıllara oranla polis bölgesinde meydana gelen kazalarda yüzde 20’lik bir düşüş olduğunu söyledi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trafik Tescil Şube Müdürü Selahattin Hak, trafik kazalarında, geçmiş yıllarda meydana gelen, ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına oranla, bu yıl meydana gelen kazalar karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 20’lik bir düşüşün söz konusu olduğunu belirtti. Özellikle ölümlü ve yaralamalı kazalarda bu oranın biraz daha fazla olduğunu kaydeden Hak “Bu oranların düşmesi, alınmış olan ciddi trafik tedbirleri ve trafik denetimlerinin artmasının sonucu gerçekleşen tablodur. Trabzon ve çevresindeki trafik kazalarının oluş sebeplerine baktığımızda ise en fazla kaza sebebi aşırı hızdan kaynaklanmaktadır. Bunun yanında kırmızı ışık ihlali, hatalı solamayı da kaza nedenleri arasında sayabiliriz.

Biz bunlarla ilgili gerekli denetimleri yapıyoruz. Mobesa kamera sistemimiz şehrin her tarafındaki trafik ihlallerini tespit ediyor. Ancak bu kazaların olmaması için mutlaka özellikle hız limitlerini aşmamaya, hatalı solama yapmamaya, kırmızı ışık ihlalinde bulunmamaya gayret göstermeliyiz. Aksi taktirde trafik kazaları kaçınılmazdır” dedi.
Trabzon’da Ramazan ayı içersinde en çok alışveriş merkezlerinin önlerinde ve iftar saatlerine yakın ana kavşaklarda trafiğin yoğunlaştığını ve trafik kazalarının meydana geldiğini kaydeden Hak “Ramazan da alış veriş bölgelerinde trafik yoğunluğuyla ilgili yaya görevlilerimiz yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Halk trafiğinin ve alış veriş bölgelerindeki yoğun olduğu yerlerde özellikle ana kavşaklarda iftar saatine yakın trafiği rahatlatıcı tedbirler alıyoruz. Ancak zaman zaman kazalarda meydana geliyor” diye konuştu.
Trabzon’daki trafik sorunlarına değinen Selahattin Hak “Trabzon’un coğrafi yapısından kaynaklanan trafik alt yapı sorunları var. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Yol sayısı az ve yollar dar. Çekim merkezi dediğimiz merkezlerin belli küçük alanlarda olması sonucu, bu merkezlere yoğun olarak araç trafiği ve insanlar geldiği için Trabzon merkezinde bu nedenden dolayı trafik sıkıntımız var. Bu sorunla da ilgili Trabzon Belediyesi’yle müşterek yürüttüğümüz bir çalışma var. Bu çalışma Trabzon trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak bir çalışmadır. Mümkün olan en kısa sürede uygulamaya geçildiğinde Trabzon trafiğinde bir rahatlama olacaktır” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 11:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?