30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Trafik polislerine eğitim

Samsun'da, 10 ilin emniyet müdürlüğünde görevli 44 trafik polisinin katılımıyla "Temel Trafik ve Kaza İnceleme Eğitimi" kursu başladı. 

Trafik kuruluşlarının eğitimli personel ihtiyacını karşılamak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi'nin talepleri doğrultusunda Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde trafik polislerine eğitim veriliyor. Polisevi konferans salonunda başlayan eğitim, 16 Şubat 2007 tarihlerine kadar devam edecek. Samsun, Artvin, Çorum, Giresun, Karabük, Kastamonu, Rize, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerinde görevli toplam 44 trafik polisinin katıldığı kursun açılış töreninde konuşan Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, "Kurs süresince trafiğin denetlenmesi, kaza analizi, trafik hukuku, temel ilkyardım, taşıt mekaniği, trafik psikolojisi ve stres yönetimi, halkla ilişkiler, trafik yönetimi konularında Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Makine Mühendisleri Odası'nın tespit ettiği eğitici personel tarafından ders verilecek. Kursun temel hedefi daha önce kurs görmemiş trafik personelini eğitmek. Periyodik yapılan dersler zamanla pratik hale getirilecek" dedi. 

Kursun ilk gününde Komiser Yardımcısı İsmet Şimşek tarafından "Kaza analizi", Yrd. Doç. Dr. Müfe Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Fikret Karaman tarafından "Trafik Psikolojisi ve Stres Yönetimi" konuları hakkında bilgiler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 13:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?