5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Trarbzon, Gazze için ayakta

Trabzon'da, binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerinde İsrail'in Filistin'e yönelik hava ve kara saldırıları kınanırken, saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla Trabzon'daki sivil toplum örgütlerinin düzenlediği "Filistin'le Dayanışma Mitingi" Trabzon Belediyesi önünde yapıldı. Mitinge Trabzon Valisi Nuri Okutan, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce kişi katıldı.

Miting öncesinde İskenderpaşa Camii'nde öğle namazının ardından İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Filistinli Abdullah El Şeyh'in yaptığı konuşma alandakileri duygulandırdı. Abdullah El Şeyh, Filistin'de tıbbı malzeme ve gıda yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz o toprakları atalarımızın kanlarıyla aldık. Kanla aldığımız yeri parayla satmayız. Filistin, İsrail'in saldırıları karşısında dimdik ayaktadır. Yahudilerin Gazze'de bombalamadığı yer kalmadı. Akıllı bombalarla yaşlı, çocuk, genç demeden herkesi vurdular. Bunlara rağmen dünya halen susmaya devam ediyor."

Filistin'de her zaman olduğu gibi insanlık dışı bir vahşet yaşandığını anlatan Abdullah El Şeyh, sözlerine şöyle devam etti: "Filistin'de şu an çok sayıda okul, sanayi kuruluşu ve kamu kurumuna saldırıldı. Yüzlerce ev yıkıldı. Binlerce insan hayatını kaybetti. Hastanelerde bir yatakta birden fazla yaralı yatıyor. İmkanlar son derece kısıtlı. Binlerce yaralı var. Binalar tamamen yıkılmış. İslam ülkelerinden gelen yardımlar ise sınırda bekletiliyor."

Miting tertip komitesi başkanı Cemal Binler de İsrail saldırılarını sert bir dille kınadı. Filistin'de modern dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığını belirten Cemal Binler, yaşanan zulme duyarsız kalınmasını da eleştirdi.

Mitinge katılanlar, Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra İsrail ve ABD'yi kınayan pankartlar taşıdı. Mitingde 'Kahrolsun İsrail', 'HAMAS'a selam direnişe devam', 'Müslümanlar kardeştir Mehmetçik Gazze'ye' şeklinde sloganlar atıldı.

Çok sayıda çocuk ve bayanın katıldığı miting olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?