2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

TSİAD Başkanı 'Yoksulluk kaderimiz değil'

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Başkanı Semih Melek, ülkemiz insanının üçte birinin yoksulluk sınırının altında yaşdığını hatırlatarak, bunu kabul edilemez bir durum olarak gördüklerini söyledi.


TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Melek yaptığı açıklamada, gelir dağılımındaki bozukluk, işsizlik ve bunun yol açtığı yoksulluğun Türkiye SİAD Platformu tarafından 2-3 Aralık 2004 tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek 8. SİAD Zirvesi’nde "Ülkemizde Gelir Dağılımı ve Yoksulluk" başlığı altında tartışılarak mücadele politikalarının oluşturulmasına katkı verileceğini bildirdi.

Melek, temel ihtiyaçlar için günlük harcama miktarı olarak 1.5 doların esas alınması durumunda, nüfusun yaklaşık %34’ünün (yaklaşık 23 milyon kişi) yoksul olduğunun ortaya çıktığını hatırlattı. Melek, "yoksulluk, toplumdaki sosyal eşitsizliğin ulaştığı en üst seviyedir. Gelir dağılımı adaletsizliği ve yoksulluğun pek çok nedeni var. Bu nedenleri, eğitimsizlik, işsizlik, girişimcilik kültürünün yetersizliği ile yerel ve bölgesel kalkınma planlamalarının olmaması olarak sıralayabiliriz. AYrıca, bu sorunu kurumsal bazda çözecek kuruluş eksikliğini de en önde gelen nedenlerden sayıyoruz" dedi.

TSİAD Başkanı Semih Melek, Diyarbakır’da yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin ele alınacağı 8. SİAD Zirvesi ile ilgili şunları söyledi:
"İş Dünyası olarak, insanlığın ve ülkemizin en temel sorunu olan yoksulluk ve gelir dağılımı adaletsizliğini ele almak, çözüm politikalarının oluşturulmasına katkı vermek toplumsal sorumluluğumuzdur. Türkiye’de gelir dağılımındaki adaletsizlik ve işsizliğin yol açtığı sosyal eşitsizlik geniş kitleler tarafından büyük acılar çekilerek yaşanmaktadır. Yoksulluk bizim kaderimiz değildir ve olamaz Mücadele için gerekli politikaların olutşurulması kaçınılmazdır."


Karadenizgazetesi
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 13:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?