5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

TTB'ye yeni başkan seçildi

Trabzon Ticaret Borsası’nda (TTB) yapılan organ seçimlerinde Mehmet Cirav’ın başını çektiği liste 104 oyla seçimi kazanırken, Sebahattin Arslantürk’ün listesi 88 oy aldı.

TTB binasında saat 10.00’da başlayan ve 16.00’da sona eren seçime 214 üyeden 193’ü katıldı. Seçimde TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ile TTB Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Arslantürk’ün listeleri yarıştı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından yapılan sayımda Mehmet Cirav’ın listesi 104, Sebahattin Arslantürk’ün listesi ise 88 oy aldı.

Seçimi kazanan Mehmet Cirav her iki tarafın da seçime çok iyi hazırlandıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Çok demokratik bir seçim oldu. Her iki tarafı da kutluyorum. Oy veren, vermeyen herkes birbirini tanıyan insanlar. Buraya kadar gelip oy kullanan herkese teşekkür ediyor, diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum.”
Seçimi 16 oy farkla kaybeden Sebahattin Arslantürk ise “Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Bir taraf kazanacaktı. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta TTSO’da da seçim yapılacak. Umarım orada da böyle demokratik bir seçim olur” diye konuştu.

Seçilen meclis üyeleri daha sonra kendi aralarında Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun 4 üyesini seçecek.
Seçim sonucunda TTB Meclis Asil Üyeleri şu şirketlerden ve isimlerden oluştu:
“Cirav Gıda Sanayi ve Tic.A.Ş., Oltan Gıda Maddeleri İth. İhr. Ltd. Şti., Şengül Gıda Mad. İth. İhr. Nak. ve Tic. Ltd. Şti., K.A.M Fındık San.ve Tic. Ltd. Şti.,
Trabzon Foşa Fındık Gıda San. Nakl. ve Tic. Ltd. Şti., Birlik Tarım Ürünleri Nakl. İnş. Taah. Turz. Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Yavuz Gıda Tarım Ürünleri İth. İhr. Ltd. Şti., Dem Çay Gıda San.Tic. A.Ş., H-Kılıç İnş. Nakl. Müh. Temz. ve Yem. Hiz. Tic. Ltd. Şti., Hami Kuloğlu, Sait Berber, Yavuz Selim Çakıroğlu, Derviş İskender ve Yıldıray Yıldırım”

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 18:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?