30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

TTSO pazarlamacı yetiştirecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) istihdama yönelik çalışmaları kapsamında satış ve pazarlama elamanı yetiştirecek. 

TTSO Proje ve Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan “Satış ve Pazarlama Elemanı Yetiştirme ve İstihdamı Projesi” Şubat ayı içinde uygulanacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TTSO Başkanı Şadan Eren, yapılacak çalışma ile bölgedeki nitelikli eleman kapasitesini arttırarak istihdama destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. Türkiye’deki genç nüfus avantajının dezavantaja dönüşmemesi için iyi yönlendirilmesi ve nitelikli işgücüne dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Eren “İş arayan her üç kişiden birinin mesleki yeterliliğe sahip olmadığı ülkemizde, hiçbir mesleki bilgi ve becerisi olmadığı için istihdam edilemeyen gençlerin beceri ve yeterliliklerinin artması ve bu nitelik artışının istihdama yansıması için istidama dönük projelerin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Piyasadaki mevcut nitelikli eleman ihtiyacının had safhaya ulaşması ve bu konuda gelen talepler üzerine TTSO olarak, işsiz kitleyi piyasaya beklentilerine uygun şekilde donatabileceğimize inandığımız istihdam projelerine ağırlık verdik” dedi. 

TTSO’nun gerçekleştirdiği piyasanın aradığı eleman tipi üzerine yapılan anket çalışmasının ardından Oda üyesi işletmelerle de ortak toplantılar düzenlendiğine işaret eden Başkan Eren, yapılan anketler ve toplantılar sonucunda piyasa beklentilerinin en çok “Pazarlama ve Satış Elemanı" eksikliğinde yoğunlaştığını tespit ettiklerini belirtti. 

Başkan Eren, bu eksikliği gidermek üzere geçen yılın ortalarında bir istihdam projesi hazırladıklarını kaydederek "Bunu Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) olarak sunduk. Projemizin onaydan geçti ve Şubat ayında uygulanacak. Bu kapsamda 30 genci eğiteceğiz ve iş imkanına kavuşturacağız. Projeye destek firmalar, bu eğitime katılanlardan başarılı olanları istihdam etmeyi taahhüt etmişlerdir. Bu anlamda bu proje, doğrudan istihdama net katkıyı garanti etmektedir. TTSO olarak bu projeleri üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 12:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?