5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Tur şansı zora girdi

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında sahasında Fransa temsilcisi Toulouse FC'ye 3-1 mağlup olan Trabzonspor, tur şansını zora soktu.


Karşılaşma sonrası açıklama yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, hayatında bundan çok daha iyi akşamlar olduğunu belirterek, "Kendi sahanızda kaybetmek çok acı bir şey. İlk yarıda elimizden gelen her şeyi yaptık. Oyuna tamamıyla biz hükmettik. Toulouse, gol yollarında çok etkiliydi. İlk yarı için 1-1 adil sonuç değildi. İkinci yarıda açık söylemeliyim ki, iyi değildik. Çok açık alan bıraktık. Dürüst olmak gerekirse iki yarı arasında çok büyük fark var. İlk yarıda biz hükmederken ikinci yarıda kontrolü onlara bıraktık" dedi.


Broos, transfer konusunda yöneltilen soraları ise şu cevabı verdi:
"Yaklaşık iki haftadan bu yana olası takviyeler üzerinde çalışıyoruz. Bazı takımların bazı oyunculara verdiği 10 milyon euroları biz veremeyiz. Biz makul oyuncular arıyoruz. Ancak böyle bulabilirsek transfer gerçekleştirebiliriz. Bu akşam hücum etmesi gereken taraf bizdik, savunma yapması gereken taraf onlardı. İkinci yarıda fizik olarak düştük. Çok boş alan bıraktık ve onlar da bundan faydalandılar"
Toulouse FC Teknik Direktörü Alayin Casanova ise sonuçtan oldukça memnun olduğunu belirterek, "Öncelikle bu sonuçtan oldukça memnunum. Ama bu sonuca kolay varmadık. İyi bir atmosfer vardı. Bizi zorladıkları anlar da oldu. Böyle bir Trabzonspor beklemiyordum. Trabzonspor iyi seviyede bir takım. Rövanş maçında da aynı sabır ve direnci göstermek zorundayız. Orada daha iyi bir Trabzonspor bekliyoruz" diye konuştu.
Trabzonsporlu futbolcu Serkan Balcı da ilk yarıda yüksek tempoyla oynamalarına rağmen girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini ifade ederek, "İkinci yarıda ileriye çıkınca golü yedik. Ümidimiz devam ediyor. Fransa'da sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum" dedi.


Trabzonspor'un tek golünü atan savunma oyuncusu Rigobert Song, Toulouse FC takımının çok iyi bir takım olduğunu belirterek, "Karşımızda iyi bir takım vardı. Çok iyi bir ilk yarı oynadık. Son vuruşlarda ve bitiricilik konusunda sorunlar yaşadık. Maçı kazanma hevesimiz aceleci davranmamıza neden oldu. Bu rakibin işine yaradı. Onlar da bunu çok iyi değerlendirdi. Burada kabahati savunmacılara yüklemek bizi çok yanıltır. Son iki maçta aldığımız yenilgilerin arkasında kollektif hatalar yatıyor. Amacımız
bunları düzeltmek. Eğer sadece belli oyuncuların üzerine iş yıkılırsa yanlış yerlere gideriz. Kolektif olarak yolunda gitmeyen şeyler var. Skoru koruyamıyoruz. Geri dönemiyoruz. Bunları idmanlarda telafi etmeye çalışıyoruz. Olayı belirli oyuncuların üzerine yıkmadan ciddi ciddi neler yapmamız gerektiği konusunda kafa yormamız gerekiyor" diye konuştu.
Alınan 3-1'lik mağlubiyet sonrası açıklama yapmadan aracına binen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in oldukça moralsiz olduğu gözlendi. Herhangi bir açıklama yapmadan aracına binen Şener, "Bu takımı orada yenmeye çalışacağız. Yapacak bir şey yok. Üzgünüz" demekle yetindi.
Trabzonspor takım otobüsünün stadyumdan ayrılışı sırasında bir grup taraftar futbolcuları alkışlayarak protesto etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 23:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol cesur IP: 88.76.92.xxx Tarih : 21.08.2009 09:29:40

Para  gerektigi zaman taraftara kosan ve sonrada milletin gözünün icine baka baka yalan söyleyen yönetim takima dogru dürüst adam almassa sonuclarina katlanir.milletin aldigi adamlara bakin birde bizimkilerin gitmisler hala coluk cocuklan ugrasiyorlar  cikin deyinki biz bu isi bilmiyoruz.(Fenerbahce baskaninin bir sözü vardi gecenlerde . eger büyük takimsan geregini yapacaksin)  anlayana .Trabzonun basarisi icin ilk önce isi bilen yaptirim gücü büyük yöneticilerin olmasi gerekli , birde unutmadan taraftarida aptal yerine koymayan yöneticiler gerekli .