1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Turizm ekonomisinde 'Kızlar Manastırı' heyecanı

Yıllarca adeta bir harabeyi andıran Boztepe Mahallesi’ndeki Kızlar Manastırı, başlatılan çalışmalar sonucunda turizme kazandırılıyor.

Belediye Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar sonucunda manastırın içi yabani otlardan temizlenip yıkılan duvarlar yeniden onarılırken, manastırın giriş kısmındaki yol da genişletilerek istinat duvarı yapıldı.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek "Burası yıllardan beri atıl durumda bulunuyordu. Belediyemiz imkanları ölçüsünde başlattığımız çalışmalar sonucunda Kızlar Manastırı’nı Trabzon turizminin hizmetine sunmuş olacağız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Mayıs ayının ilk haftasında burayı yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 15:17:06
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
önder emral IP: 85.97.170.xxx Tarih : 27.04.2005 20:34:24
TARİHİNİ TAMİR EDEN HER CANLI , TARİHİN BİLE TARİHLER BOYUNCA YIPRATAMAYACAK OLDUĞU DOĞA HARİKASI GİBİDİR. ELLERİNE SAĞLIK , BU İŞE EMEK HARCIYANLARIN. BEN İSTANBUL'DAN KOCAMAN TEBRİKLERİMİ GÖNDERMEK İSTİYORUM.... TRABZON'UMMM.... DOĞA HARİKASI , CANIM MEMLEKETİM. İNSANIN SAHİP ÇIKMAYA DOYAMAYACAĞI İNCİM...