5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Türkiye iyi pazarlanmıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) uzmanı Roger Cowdrey, Türkiye’nin dünyaya iyi pazarlanamadığını söyledi.


Dış ülkelerde, Türkiye hakkında bilinenin üzerinde çok artı özellikleri olan bir ülke olmasına karşın yetersiz tanıtımın gelişmenin önünü kestiğini ifade eden Roger Cowdrey, Trabzon ABİGEM çalışanlarına hizmet içi eğitim için geldiği Doğu Karadeniz’de yaptığı açıklamada, dış ülkelerde Türkiye’nin yeteri kadar tanınmadığını bunun pazarlama eksikliğinden kaynaklandığını iletti.


Cowdrey, birçok Avrupa Birliği üyesi ülkenin Türkiye hakkında eksik bilgi sahibi olmasının iyi bir pazarlama stratejisi ile kapatılması gerektiğini ifade ederek Türkiye’nin dünya ülkelerine kendisini anlatırken, başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer ülkelerinde Türkiye’yi tanımaya gayret etmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin tanıtım eksikliğinin bölgelere olumsuz yansıdığını ifade eden Roger Cowdrey, Doğu Karadeniz’in de bundan etkilendiğini vurguladı.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin dünya ile bütünleşebilecek yüksek hacimli iş alanlarına sahip olduğunu kaydeden Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) uzmanı Roger Cowdrey, Trabzon ABİGEM’in bu amaçla bölgedeki işletmelere önemli katkılar sağlayacağını söyledi.


Türkiye’nin, AB üyesi ülkelere nazaran bazı açılardan üstünlükleri olduğunu belirten Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) uzmanı Roger Cowdrey, aile bağlarının kuvvetli olmasının örnek alınabilecek bir değer olduğunu iletti. Aileler arasındaki kuvvetli bağın şirketlere yansıdığını söyleyen Roger Cowdrey, ”Türkiye aile şirketleri ağırlıklı olan bir ülke. Bu özellik Doğu Karadeniz’de de var” dedi.
İşletmelerin gelişme kaydetmesi, büyüme sağlaması için dünya pazarını hedef almaları gerektiğini vurgulayan Roger Cowdrey, Trabzon ABİGEM aracılığı ile bu hedefin sağlanabileceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 12:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?