30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Türkiye-Rusya Kültür Yılı etkinlikleri

Türkiye-Rusya Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Trabzon'da folklor gösterileri düzenlendi.

Trabzon Valiliği ile Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu tarafından Trabzon ile Krasnodar kentleri arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Trabzon Lisesi'nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Trabzon Valisi Nuri Okutan, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko ve çok sayıda kişi katıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Türkiye ve Rusya'nın coğrafi konum olarak dünyanın önemli bir bölgesinde komşu ve dost iki ülke olduğunu belirterek iki ülke arasında tarihi süreçteki ortaklığa yeni bir çalışma katmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Trabzon ve Krasnodar kentleri arasında düzenlenen kültürel çalışmanın pek çok ülke ve şehre örnek olacağını anlatan Okutan, şöyle konuştu: "İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde kültürel alış verişin, Türk ve Rus iş adamlarının ortaklaşa proje üretmelerinin hem dünya barışı hem de ülkeler arasındaki gelişmişlik açısından yararlı olacağına inanıyorum. Trabzon ve Krasnodar arasında yapılan etkinliklerle iki ülke gençliğinin buluşturulması ve oluşacak dostluğun daha ileriki yıllara taşınacağını ümit ediyorum."

Konuşmaların ardından folklor ekipleri gösteri yaparken, Kuban Kazakları çocuk topluluğu da şarkılar söyledi, oyunlar oynadı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 15:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?