30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Uçakta panik

Onur Havayolları'nın Trabzon-İstanbul seferini yapan uçakta, "Uçak biraz sonra patlayacak" diye bağıran bir yolcu, paniğe neden oldu. Uçak İstanbul'a indikten sonra yolcunun emniyet tarafından sorgulanmadan havalimanından ayrılması şaşkınlıkla karşılandı. 

Trabzon'dan bu sabah 09.15'te kalkan Onur Havayolları'na ait uçakta inanılmaz bir olay yaşandı. Uçak pistten tam ayrılıp kalkışa geçtiği sırada arka sıralardan ayağa kalkan 50 yaşlarında bir kişi bağırarak "Uçak biraz sonra patlayacak. Hepiniz göreceksiniz. Bana hak vereceksiniz" diye bağırmaya başladı. Bu sırada emniyet kemerleri bağlı olan yolcular büyük panik yaşadı. 

Paniğin artması ve kimliği belirsiz kişinin bağırmasının devam etmesi üzerine kabin görevlileri yolcunun yanına giderek olayı anlamaya çalıştı. Kabin görevlileri yolcuyu alarak uçağın arkasına getirip sakinleştirmeye çalıştı. Kendisine can yeleği takılmasını isteyen yolcu kendi kendine uçağın patlayacağını söylemeye tekrar etti. Korku dolu geçen yolculuğun ardından uçak saat 10.50'de İstanbul'a indi. Ancak uçağın içini birbirine katan ve yolculuğu can yeleğiyle tamamlayan yolcu uçaktan yanındaki kadınla beraber inerek elini kolunu sallaya sallayarak havalimanından ayrıldı. 

Atatürk Havalimanı'nda görevli emniyet yetkilileri olayla ilgili bilgilerinin bulunmadığını, uçağın ne kabin personelinin ne de pilotlardan kendilerine bir şikayet ve talep gelmediğini belirtti. 

Onur Havayolları yetkilileri uçağın İstanbul'a indikten sonra aynı ekiple Malatya'ya hareket ettiğini belirterek, kabin ve kokpit personelinden henüz bu yönde bir bilgi alamadıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 17:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?