30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ulusal Fındık Konseyi büyüyor

Ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapmak üzere oluşturulan Ulusal Fındık Konseyi’ne (UFK) üyelik kayıtları sürüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren UFK Kurucular Kurulu Başkanı ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındık sektöründe faaliyet gösteren tüm kişi, kurum ve kuruluşları bir çatı altında toplayarak, bugüne kadar olan bölünmüşlüğü sona erdirecek olan konseyin olağan genel kurul toplantısının Aralık ayı içinde yapılacağını söyledi.

UFK'nın en önemli tarımsal ihraç ürünü olan ve 4-5 milyon kişiyi direk veya endirek olarak ilgilendiren fındıkta yıllardan beri özlenen bir birlikteliği gerçekleştirdiğine dikkat çeken Arslantürk "Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için, sektörle ilgili olanları üye kayıt etmeye devam ediyoruz. Başta, odalar, borsalar, Fiskobirlik ve üretici birlikleri olmak üzere kişi ve kuruluşların yoğun başvurusu gelecek için sevindirici” dedi.

Üyelik başvurularının geçici olarak sekretaryalığını sürdüren Trabzon Ticaret Borsası başta olmak üzere tüm borsalar tarafından kabul edildiğini belirten Sebahattin Arslantürk, “Konseye sektörle ilgili araştırma yapan kuruluşların, üniversitelerin de üye olmalarını bekliyoruz. Üretici, tüccar, ihracatçı, Fiskobirlik, üniversiteler olarak UFK çatısı altında bir araya gelerek, Karadeniz ve ülkemiz için önemli bir gelir kaynağı olan fındıkla ilgili kalıcı ve kazandırıcı politikaları geliştirmek için büyük fırsat yakaladık. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?