1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Umudun gemisi yola çıktı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Dinç, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’i ziyaret ederek Karadeniz’de yürütülen petrol arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette yaptığı konuşmada, petrol arama çalışmalarını yürütecek GSF Explorer Sondaj Gemisi’nin bugün Malta Limanı’ndan hareket ettiğini ve önümüzdeki haftalarda Ereğli Limanı’nda olacağını belirten Doç. Dr. Dinç, "Sondaj gemisi oradan da Hopa’ya geçerek 1 Temmuz’da burada sondaj çalışmalarına başlayacak. 4 bin 500 ila 5 bin metre derinlikte petrol arama çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar sırasında Trabzon Limanı ve Havalimanı üs olarak kullanılacak" dedi.

Karadeniz’in değişik yerlerinde de çalışmalar yürüteceklerini kaydeden Dinç, "Samsun, Giresun ve Rize açıklarında da 2006 - 2007 yıllarında petrol arama çalışmaları yürüteceğiz. Bu çalışmaları ya TPAO olarak ya da değişik ortaklıklarla birlikte gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bu yerlerden çok umutluyuz. Ümit ediyorum ki Karadeniz’de fındık, çay ve hamsiden sonra petrol de yerini alır" diye konuştu.

Bu yıl yapılan çalışmaların maliyetinin 108 milyon dolar olduğunu ifade eden TPAO Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Dinç, "Bu uzun bir maratondur. Başarısızlıklardan yılmamak lazım. Biz yaptığımız harcamaların karşılığını alacağımızı ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2005 Cuma 16:03:52
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?