5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Usta'nın Sürmene projeleri

Trabzon'un Sürmene ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Fikri Usta, Sürmene'ye yapılanların yeterli olmadığını iddia etti.


Sürmene'nin geri kalmışlığının ilçenin kaderi olamayacağını belirten Usta, seçilmeleri durumunda daha iyi hizmet vereceklerini iddia etti. İlçeye yapılanların yeterli olmadığını ifade eden Usta, "İlçemizin birçok sorunu var, ancak bu sorunlar üstesinden gelinemeyecek sorunlar değil. Bu sorunlar kısa sürede çözüme kavuşabilir. Sürmene'nin en büyük sorunu yol ve su. Bununla birlikte işsizlik, göç de var. Bunları önlemek için bir takım tedbirlerimiz olacak" dedi.
Sürmene'ye modern bir pazar yeri kuracaklarını anlatan Usta, şöyle konuştu: "En büyük hedefimiz, birlik beraberliği, eşitliği sağlamak. Sürmene'de yapılan çok şey mutlaka vardır, hiç bir şey yapılmadı dersek yanlış ve haksızlık olur. Ancak yapılanlar yeterli değil. Komşu ilçelerimize baktığımız zaman 20 -30 yıl geri olan ilçeler, şimdi bizi geçmiş durumda. Biz, bunları yakalama hedefindeyiz. Yakalayabilmemiz için de koşar adımlarla gitmemiz gerekir. Eğer Allah nasip eder seçilirsek beş seneye
yapacaklarımızı sığdırmak durumundayız, bu süre içerisinde Sürmene'nin çehresini değiştireceğiz. Sürmene'ye daha iyisini yapmaya, ilçeyi daha hoş görünümlü hale getirmeye çalışacağız. Projelerimizden en önemlisi ise sahilde yeşillik, sosyal tesisler yapmak. İnşallah bunu yapmaya muvaffak olacağız."
Denize kavuşmak, üniversite ile barışmak, yolsuzluk ve susuzluktan kurtulmak gerektiğini anlatan Usta, sözlerine şöyle devam etti: "Gençlerle buluşmak. Dürüstlükten şaşmamak. Şeffaflıktan kopmamak. Adil ve üretken olmak. Yeşili korumak başlıca ilkelerimizdir."


PROJELER
Fikri Usta, mega projelerini ise, "Doğu kısmında Sürmene-Balıklı arası ile Batı kısmında Sürmene - Çavuşlu arasının doldurularak değerlendirilmesi. Turizm amaçlı olarak sahilden Zahra Dağı'na teleferik kurulması. Hastane altından Yemişli Mahallesi arasına ulaşım amaçlı hafif raylı bir sistem oluşturulması. Radyo ve televizyon kanalı kurulması için öncülük yapılması. Manahuz Deresi üzerinde bulunan iki köprü arasındaki alanının değerlendirilmesi" olarak sıraladı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 14:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?