2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Usulsüzlük davasına devam edildi

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Yönetim Kurulu’nda görevli 6 kişi hakkında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 12. duruşması

Yaklaşık 1.5 yıl önce davanın bugünkü duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklar Metin Kara (46), Ahmet Kansız (44), Ferhat Başer (54), Mustafa Aydın (56), Recep Çelik (50), İsmail Turgut Değerli (68) hazır bulunurken, Yaşar Aydın (52), Murat Gümrükçü (55) ve Süleyman İsaoğlu (54) müşteki olarak bulundu. Duruşmada sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, beraatlerini istediler. Mahkeme başkanı, sanıklara ve vekillerine son savunmalarını hazırlamaları için süre verirken, duruşmayı 24 Kasım 2004 tarihine erteledi.

Haklarında 1163 Sayılı Kooperatifler Kanuna Muhalefet suçlarından dava açılan sanıklar hakkında, "Kooperatif genel kurullarına, ortaklık şartlarını kaybetmiş olan üyeleri kattıkları, borçlu üyelere karşı yapılan icra takiplerinde üyeler arasında ayrım yaparak bir kısım üyenin yüksek faizle takibe uğratıldığı, bir kısım borçlu üyelerin ise uzun zaman geçmesine rağmen icra takibi yapılmadığı, kooperatife ait gayrı menkullerin verimli olarak kullanılmaması dolayısıyla kooperatifin zarara uğratıldığı, üyelere promosyon olarak dağıtılan malların alımında usulsüzlük yapıldığı, kooperatife ait aracın bölge birliği seçimlerine katıldığı" iddiaları bulunuyor.

trabzon
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 10:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?