5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

UzungöL Havacılık Festivali

Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Trabzon Havacılık Festivali kapsamında Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de yamaç paraşütü yarışmaları yapılırken, bazı yarışmacılar havada kolbastı oynamaya çalıştı.

Açılışı dün yapılan ancak hava muhalefeti dolayısıyla ilk gün uçuşlarının ertelendiği Uluslararası Trabzon Havacılık Festivali, Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de yapılan etkinliklerle devam etti. Aralarında Rusya, İspanya, Güney Amerika, Slovenya, Makedonya ve Bulgaristan'dan da sporcuların olduğu toplam 85 sporcunun katıldığı festivalde yamaç paraşütü, mikrolight, serbest paraşüt ve model uçaklarla uçuş yapıldı. Sporcular Uzungöl dağlarından yamaç paraşütüyle atlayarak gölün yanındaki piste indi.
Paraşüt öğretmeni Arif Kemal Buhara, Uzungöl'ün yamaç paraşütü sporu için son derece elverişli bir ortama sahip olduğunu belirterek "Uzungöl bu spor için son derece uygun meteorolojik ortama sahip. Gökyüzünün çiçekleri ortaya çıktı. Bu organizasyona renk katmak amacıyla geleceğin Türk gençleri burada uçuyor. Dünyanın diğer birçok ülkesindeki uçuş noktaları ile kıyaslanamayacak oranda elverişli bir yer burası. Hem görsel yapısı inanılmaz bir doğa var. Burası tamamen farklı. Doğa ile iç içe olmanın verdiği ayrı bir haz var burada" dedi.

Etkinlikte, son günlerde gittikçe popüler hale gelen yöreye özgü kolbastının havada paraşütle nasıl oynanacağını da göstermeye çalıştıklarını kaydeden ve kolbastı oyununun esasında babasına ait olduğunu ileri süren Buhara, şöyle konuştu:
"Kolbastıyı paraşütlerle havalanıp havada akrobatik hareketleri yaparak oynayacağız. Medyada şaibeli şeyler duydum. Sahibi belli değil ancak herkes sahiplenmeye çalışıyor. TRT'nin arşivine bakarlarsa esas sahibinin Nejat Buhara, yani babam olduğu görülür. Biz de paraşütle havada nasıl kolbastı olur onu göstereceğiz" diye konuştu.
Trabzon Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı ve komite görevlisi Mustafa Aydın ise festivalin Uzungölde'de doğa sporlarını geliştirmek amacıyla yapılan bir aktivite olduğunu söyledi.
Uzungöl'ün görsel güzelliği yanında doğa sporlarının da yapılabileceği bir yer olduğunu dile getiren Aydın, üç gün sürecek festivalin geleneksel hale getirilerek gelecek yıllarda da düzenleneceğini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:12:15
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?