5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vakfıkebir'de çete operasyonu

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde düzenlenen operasyonda 13, aynı olayla ilgili olarak İstanbul’da da 4 kişi olmak üzere toplam 17 kişi çete suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcılığının 2009/202 sayılı soruşturma dosyasına istinaden ilçede 13 Ocak 2006 tarihinde Ahmet Çalış adlı kişinin tabanca ile öldürülmesinin ardından yapılan çalışmada çıkar amaçlı örgüt lideri konumundaki E.B. isimli şahıs ile örgüt üyesi şüpheliler E.B., A.K., A.K. ve Y.İ. daha önce yakalanarak tutuklanmıştı.


Trabzon Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından aynı olayla ilgili yapılan eşzamanlı operasyonda A.L.S., İ.Ş., A.K., Ö.Y., M.A., M.A.O., N.Ş., E.D. ve S.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Polis aynı olayla ilgili olarak aranan E.A., M.K., O.K. ve K.Ö isimli şahısları ise İstanbul'da yakalayarak gözaltına aldı.


Yakalanan şahıslar hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, adam öldürmek ve yaralamak, zorla senet imzalatmak, tahsil etmek, senet yağması yapmak, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, silah kaçakçılığı yapmak, işyeri kurşunlamak, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet etmek ve mala zarar vermek’ suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?