4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Vakfıkebir'de ishal paniği

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde içme suyundan kaynaklandığı tahmin edilen ishal vakalarının sayısının 300’e ulaşması yetkilileri harekete geçirdi. İçme suyu örnekleri tahlile gönderilirken, dün hastaneye başvuranların büyük çoğunluğunun öğrenci olması göz önünde bulundurularak ilk ve orta dereceli okullar bugün ve yarın tatil edildi.

Vakfıkebir'de son 4 gündür yaklaşık 300 kişinin mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetiyle devlet hastanesine başvurması ve şikayetlerin dün öğle saatlerinde artması üzerine Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi inceleme başlattı. İlçedeki içme suyundan kaynaklanıldığı sanılan ishal vakalarında artmaların olması üzerine Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri de ilçeye gitti.

İshal vakalarının 3- 4 gündür devam ettiğini belirten Trabzon İl Sağlık Müdürü Şafak Sümbül, şunları söyledi: “İlçede sadece dün 24 saat içersinde 260 ishal, mide bulantısı ve kusma vakası geldi. Bu tür şikayetler 3- 4 gündür devam ediyor. Düne kadar bu vakaların sayısı azdı. Dün hastaneye başvuranların çoğunluğunu ilköğretim öğrencileri oluşturdu. İlçedeki içme suyundan örnekler aldık. İnceleme sonucu tam olarak ne olduğunu anlayacağız. Şimdi hastanemize müracat eden hastalara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra evlerine gönderiyoruz. Durumu ağır olan vatandaşlar varsa da hastanede yatırıp bir süre tedavi altında tutuyoruz.”

OKULLAR TATİL

İshal şikayetiyle hastanelere başvuranların büyük çoğunluğunun öğrenci olması, yetkilileri daha sıkı tedbirler almaya iterken, Kaymakam Fikret Zaman başkanlığında bugün toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilk ve orta dereceli okulların bugün ve yarın tatil edilmesini, eğitim ve öğretime pazartesi günü yeniden başlanmasını kararlaştırdı. Bu arada halk da şebeke suyunu kaynatmadan içmemeleri konusunda uyarıldı.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 14:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?