4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Vali ayin krizini değerlendirdi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Sümela Manastırı’nda geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan ‘Ayin’ krizini değerlendirerek “Sümela ile ilgili süreç tamamen yasalara uygun işledi” dedi.


İHA Trabzon Bölge Müdürü Öner Seven, Vali Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Sümela Manastırı’nda yaşanan ‘Ayin’ krizini değerlendiren Vali Recep Kızılcık, Sümela Manastırı’na yapılacak olan ziyaretten 10 gün önce İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları’na gerekli yazışmaları yaptıklarını söyledi. Rusya Başkonsolosu
Kiril Fedorov ile ziyaretten 5 gün önce bir kez, ziyaretten 1 gün önce Cuma günü de 3 kez görüştüğünü ifade eden Kızılcık “Kendilerine durumu anlattık. Bizlere verdikleri ziyaret programlarındaki değişikliklerden bahsettik. Perşembe akşamı bize gelen bilgide grubun Forum Alışveriş Merkezi’ndeki bir köfte salonunda yemek yemeyi planladığı ve yemek sonrası da dev bir stand kurup eğlence yapmak istediklerin öğrendik. Bunun programda olmadığını ve bu değişikliğin sebebi öğrenmek istediğimiz kendilerine ilettik. Rus Milletvekili İvan Savidis’in ‘Bizi şehre sokmadılar’ dediği konu bu. Biz yasalara uygun hareket ettikleri taktirde neden kendilerine izin vermeyelim. Orada tüm yaşananlardan sonra Selanik Valisi Panayotis Psomyadis, şehri gezmek istediğini söyledi. Biz kendisine koruma tahsis ettik ve bir eskortla şehri gezmesini sağladık. Trabzon’da her yeri gezdi. Tüm bu yaşananlara rağmen süreç yasalara uygun olarak işledi. Ciddi bir tahrik olmaması için de her türlü tedbir alındı” dedi.


Vali Recep Kızılcık, Rus Milletvekili İvan Savidis’in kendisine hedef alan açıklamalarının önemli olmadığını, devletin bir valisi olarak Trabzon’da yasaları uyguladığını ifade ederek “Rus Milletvekilinin açıklamalarının tam aksine Rusya Başkonsolosu bize yardımlarımız ve çalışmalarımızdan ötürü teşekkür etti. Önemli olan bence bu” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 17:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?