5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vali basın mensuplarıyla buluştu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'daki basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.


Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı tanışma toplantısına Trabzon'daki ulusal ve yerel gazete, televizyon ve ajansların temsilcileri katılırken, kahvaltı samimi bir ortamda gerçekleşti. Vali Kızılcık, Trabzon'da kısa bir süre önce göreve başladığını ve sürekli çalışma imkanı bulacağı basın mensupları ile tanışmak istediğini belirterek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Trabzonspor'un Trabzon'daki yerini bildiğini ve geçmişte olduğu gibi Trabzonspor'a Trabzon Valiliği olarak her türlü desteği vereceklerini kaydeden Vali Kızılcık, alacakları kombine sayısını belirlemediklerini, önümüzdeki günlerde bu rakamı açıklayacaklarını söyledi.
Vali Dr. Recep Kızılcık, mikro kredi uygulamasını Trabzon'da da başlatacaklarını ve kadınların günlük yaşamda daha fazla söz sahibi olma taraftarı olduklarını kaydederek “Kadınların üretim hayatına geçmesi için mikro kredi uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hükümetin yayınladığı 500 bin geçici istihdam projesi ile belli alanlarda çalışmalar olacağını biliyoruz. Biz de bu kapsamda proje üreterek çalışma yapmak istiyoruz” dedi.
Trabzon'da kurulması gündemde olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile kurulması önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak olan Kalkınma Ajansı'nın Trabzon ve bölgeye büyük ivme kazandıracağını belirten Vali Kızılcık "Merkezi Trabzon olacak ve bölgedeki 6 ile hizmet verecek. Bir sekreterya da oluşturulacak. Ayrıca bu Kalkınma Ajansı'nı yöreye has bir isim vermeyi planlıyoruz. Trabzonlular isim konusunda fikir jimnastiği yapabilir. Mesela biz Batman'da bu ajansa 'Urartu' ismini vermiştik" diye konuştu.
Trabzon'da istihdam alanında ciddi adımlar atılması gerektiğine de dikkat çeken Vali Kızılcık “Yatırımcıları buraya çekmek için çalışmalıyız. Teşviğe gerekli katkıyı sağlamakla birlikte bürokratik engelleri aşma noktasında bizler yatırımcıların önüne kırmızı halı sermeye hazırız. Bizler de bu sözlerin daha önce verildiğini biliyoruz ancak bürokratik engeller noktasında tıkanma yaşandığını biliyoruz. Bürokrasisiz devlet yönetimi olmaz, ancak gereksiz engellerin çıkarılması, özel sektörün üzerine gereksiz yüklerin çıkarılmayacağını ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.
Trabzon'un fazla yağış alan bir bölgede bulunması sebebiyle hiç arzu edilmese de tabii afetlere maruz kalabildiğine vurgu yapan Vali Recep Kızılcık, “Bunun olabileceğini düşünerek biz tedbirlerimizi almak zorundayız. Tabii afet koordinasyon merkezi ve dolayısıyla bir lojistik merkezinin Trabzon'a kazandırılması için Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile de görüştükten sonra çalışmalarımızı başlattık” açıklamasını yaptı.
Trabzon'da gençlere yönelik çalışmalar yapmak istediklerinin altını da çizen Vali Kızılcık, gençlerin karşı karşıya bulunduğu kriz ve stres ortamlarına karşı en iyi şekilde hazırlıklı olabilmeleri için gençlik merkezlerinin faaliyetlerini artırmayı düşündüklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?