30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Vali bey: 'Cinayet amatörce, örgüt yok'

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili "Amatörce işlenmiş bir cinayet. İdeolojik örgüt yok" dedi. 

Vali Yavuzdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dink cinayetinin arkasında bir şey çıkmayacağını öne sürerek, "Amatörce işlenmiş bir cinayet. İdeolojik örgüt yok. İsmini bildiğimiz kişi tarafından kullanılmış ve örgütlendirilmiştir. Teşvik edilmiştir" diye konuştu.
Vali Yavuzdemir, olayla ilgili olarak Trabzon Emniyet Müdürlüğünde şu anda gözaltında kimsenin bulunmadığını söyledi.
Türkiye gençliğinin nereye gittiğinin sorgulanması gerektiğini vurgulayan Vali Yavuzdemir, şunları kaydetti:
"Anne babaların çocuklarına olan ilgi azlığı, anne babanın çalışıyor olması, çocukları başıboş bırakıyor. Başıboş kalan çocuk atari ve internet salonlarında vaktini geçiriyor. Aile sorunları, ailenin parçalanması, bu tür karşılaştığımız durumları ortaya çıkarabiliyor. Kitap okuyan bir ulus değiliz. Çocuklar vakitlerinin çoğunu internet ve atari salonlarında, çoğunluğu şiddet içerikli oyunlar oynayarak geçiriyorlar."

"TRABZON’A HAKSIZLIK YAPILIYOR" 

Vali Yavuzdemir, Trabzon’a haksızlık yapıldığını da öne sürerek, "Medyada ordunun Trabzon’a müdahalesi gibi bir söylem geliştiriliyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Polisiye tedbirlerle bu işin üstesinden gelinmez. Anne, baba, okul idarecileri, devlet olarak, bizler toplum olarak gençleri korumalıyız" diye konuştu. 

Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına da dikkati çeken Vali Yavuzdemir, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Herkesin öz eleştiri yapması gerekir. İnternet kafeler mülki amirin onayıyla denetlenmeli. Ben bunları denetlemek için hakimden izin alıyorum. Oysa ben vali olarak söyleyip bunu yaptırmalıyım. Yetkilerin valiye verilmesi gerekir."
milliyet
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 13:50:10
Güncelleme :24 Ocak 2007 Çarşamba 14:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?