5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vali müdürlere hedef gösterdi

VALİ KIZILCIK OKUL MÜDÜRLERİNE HEDEF GÖSTERDİ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, okul müdürlerine seslenerek hedeflerinin öncelikle SBS ve ÖSS sınavlarında başarıda Türkiye genelinde ilk 10 il arasına girmek olduğunu söyledi.

Trabzon genelindeki okul müdürleri ile Trabzon Lisesi Konferans Salonu’nda bir araya gelen Vali Kızılcık, müdürlere Türkiye genelinde ÖSS ve SBS’de başarılı olabilmek için öncelikle kendi performanslarını arttırmaları istedi. Eğitimcilerin çok ulvi bir görevi ifa ettiklerini belirten Vali Kızılcık, “Kendimizi gelişen ve değişen dünyamıza adapte etmemiz lazım. Geleceğin gençlerinin şekillenmesi ve bilgilenmesi sizlerin elinizdedir. Dünyamızda bilgi sürekli değişiyor. 3 şey çok önemlidir. Birincisi, zaman yönetimi. Derslere zamanında gelmek, toplantılara zamanında girerek zamanı en etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. İkincisi, bilginin yönetimi. Çocuklarımızı çağın bilgileri ile donatmamız lazım. Çocuklarımız sürekli bilgi rekabeti içerisinde olmalı. Sadece 81arasında değil, dünyadaki 6 milyar insana karşı rekabet etmesi lazım. Üçüncüsü, enerjinin yönetimi. Zaman bilgi yönetimine sahip olan, enerji yönetimine sahip olmaz ise başarı gerçekleşmez. Çocuklarımızı sosyal kültürel ve sportif alanlarda yetiştirerek başarılı olmasını sağlamamız lazım” dedi.

Trabzon’u ÖSS ve SBS’de önceki yılların aksine bu yıl ilk 10’da görmek istediğini belirten Kızılcık, “Trabzon’un hak ettiği yere ulaşması için sizlere takım lideri olarak sesleniyorum. SBS ve ÖSS sınavlarında 81 il arasında başarılı olup ilk 10’a girebilmek için temel başarı oranını arttırmalıyız. Performansınızı bu çerçevede değerlendirmeniz lazım. Belki ulaşılması zor bir hedef olarak görülebilir. Ancak daha önce görev yaptığım Batman’ı ÖSS’de 68. sıradan 20. sıralara çıkardık. Trabzon’un, tarihi birikimi, gelişmişliği göz önüne alındığında ulaşılmayacak bir hedef değil. Bu çerçevede aylık yapacağımız değerlendirme toplantılarında, yönetici yönünden bir aksaklık görülürse gereken yapılacaktır. Benim her daim önceliğim milli eğitimdir” diye konuştu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise Trabzon'da 600'e yakın eğitim kurumu bulunduğu ve bunların 500'den fazlasının okul olduğunu belirterek , “Bizim yaptığımız iş hiçbir işle mukayese edilemez. Bu ülkede güzel olan işlerde eğitimcilerin payı büyük. Ancak eksik olan işler de var ise bunlarda da bizim payımız var” şeklinde konuştu.

VALİ KIZILCIK OKUL MÜDÜRLERİNE HEDEF GÖSTERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 13:20:01
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 17:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?