5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vali Nuri Okutan'dan ziyaret

Trabzon’da Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi kurulması için yaptığı girişimler sonucu minik öğrencilerin kendi fotoğrafı ile derslere girdiğini öğrenen Vali Nuri Okutan, Erdoğdu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.


Vali Okutan, Vilayetler Hizmet Birliği’nin Trabzon’da yaptığı toplantıda ilkesel olarak görüş birliğine vardığını ve Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni yapımı için karar verdiğini söyledi. Birliğin, Ankara’daki toplantısında alınan karar sonucu ihale hazırlıklarına başlandı. Otistik çocukların eğitim gördüğü okulu ziyaret eden Vali Okutan, bu müjdeyi Trabzon’a, otistik çocuklara, eğitim camiasına ve ailelere, öğrencilerle birlikte derse girerek verdi.

Vali Okutan, Vilayetler Hizmet Birliği’nin ilk kez Trabzon’a bu denli ciddi bir yatırım planladığını ifade ederek “Bu kararın alınmasında Ankara valimiz ve diğer birlik üyelerinin hoşgörüsü etkili olmuştur. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi sadece Trabzon’a değil Doğu Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecektir. Çocuklarımızın alanlarında modern bir şekilde eğitim görmesine olanak sağlanacaktır. İhale çalışmaları başladı. Bu sevindirici haber Trabzon’un eğitim alanında yaptığı atılım için de çok önemli bir adımdır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 18:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?