30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Vali Okutan KTÜ'de derse başladı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencilerine ders verdi. Trabzon Valisi Okutan, kamu yönetim alanında tecrübe ve birikimlerini öğrencilerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Üniversiteden gelen talep doğrultusunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetim Bölümü'nde 2. sınıf öğrencilerine ders veren Vali Okutan, "Trabzon'a geldiğimden beri üniversite ile ilişkilere önem veriyorum. Üniversitenin birikimlerinden hemen her işimizde faydalanmak istiyorum. Konumumuz itibarıyla pek ders vermeye vaktimiz müsait olmuyor. Üniversiteden bana bu yönde bir talep geldi. Bunu memnuniyetle kabul ettim. Bu vesileyle ben de epeyce kitap karıştırıyorum. Böylece mevcut bilgilerimizi yeniden tazeleyerek hayata geçirme imkanına kavuşmuş oluyoruz" dedi.

Bu tür girişimlerin üniversite ile halk, üniversite ile kamu idareleri arasında ilişkileri geliştireceğine inandığını anlatan Nuri Okutan, bundan böyle çarşamba günleri üniversitede ders vereceğini söyledi. Üniversitede verilen derslere, uygulamalı olarak bazen valilikte devam edeceklerini belirten Okutan, böylece öğrencilerin teorik olarak aldıkları eğitimleri kamu alanlarındaki uygulamalarını da görme ve öğrenme imkanına kavuşacaklarını ifade etti.

Öğrencilere, kamu yönetiminin sanat yönü ağırlıklı olan bir bilim olduğunu anlatan Okutan, sözlerine şöyle devam etti: "Kamu yöneticileri, bulundukları bölgelerin sadece halkı ile değil havasıyla, suyuyla, tarihiyle de ilgilenmek zorunda. Bulunduğunuz bölgede yer alan insanların nelerden hoşlandıklarını, neleri sevmediklerini bilmeniz gerekir. Mülki idari amirleri, bulundukları yerlerle uyum içinde olmak zorundadır. Ben Trabzonluyum ve buradaki insanların hislerini çok iyi anlayabiliyorum. Hiç kimse kendisini benim kadar Trabzonlu görmesin."

Vali Okutan, meslek hayatında daha önce KTÜ Orman Fakültesi'nde kırsal kalkınmaya yönelik ders verdiğini, kaymakamlık dönemlerinde ise Gümüşhane'nin Kelkit ve Erzurum'un Narman ilçelerinde İngilizce dersleri verdiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 09:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?