30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Vali Okutan pazar mesaisinde

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'i makamında ziyaret ederek, Kök Hücre Laburatuarı ATİ Teknoloji Hücre ve Gen Tedavi Merkezi'nde incelemelerde bulundu. 

Vali Okutan, Trabzon'u tanımaya devam ettiğini belirterek, ilk iadeyi ziyareti KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'e yaptığını söyledi.
KTÜ'de olumlu çalışmaların olduğunu ifade eden Vali Okutan, "KTÜ'de alın teriyle yapılan iyi çalışmalar var, bu çalışmaların idari birimlerle birleşilerek duyurulmasının sağlanması gerekir. Gen merkezi beni çok heyecanlandırıyor. Bunun bilinmesi gerek. Üniversiteler teknoloji ve kalkınma hareketinin merkezidir. Bu nedenle üniversitelere önem veriyoruz. Bu heyecana destek vermek için buradayız" dedi. 

KTÜ ve ATİ Teknoloji'nin ortak yürüttüğü projelere valilik olarak destek vereceklerini kaydeden Okutan, "KTÜ çok köklü ve ciddi birikimleri olan bir üniversite. Bu birikimleri valilik olarak idari birimler kanalıyla uygulamaya sokmak istiyoruz. Valiliğin bu teknoloji merkezindeki projelerde yer almadığını gördüm. Bunun bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu eksikliği gidermek için projelerden biri olan kanser aşısı projesine valilik olarak ortak olmak istiyoruz. Bu sayede hem kanser tedavisine hem araştırma merkezine yardımcı olmuş oluruz. KTÜ Rektörü Özen ve araştırma merkezindeki arkadaşlar projeyle ilgili çalışmalarını bana getirip, ben de bunu il genel meclisine sunacağım. Onların da bunu olumlu karşılayacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Vali Okutan, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Kök Hücre Laboratuarı işlevi ve faaliyetleri hakkında bilgi alarak laboratuarda incelemede bulundu. 

Vali Okutan daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonuna geçerek burada İl Müdürü Selim Yavuz Sanadıkçı'dan brifing aldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 18:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?