30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Vali Okutan TS müzesini gezdi

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sivasspor maçında yaşanan olayların tekrar yaşanmaması için çok ciddi tedbirler alacaklarını belirterek, işi hatır gönüle bırakmayacaklarını söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde bulanan Trabzonspor Müzesi ve Ts Clup Mağazası'nı gezdi. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Nizamettin Algan ve Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş ile birlikte müzeyi gezen Vali Okutan, anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Ziyarette Nizamettin Algan, Vali Okutan'dan Trabzonspor Müzesi'nin taşınabileceği daha güvenli bir yer isterken, mevcut müze binasının ahşap olması nedeniyle çıkabilecek yangın karşısında korumasız olduğunu vurguladı.

Çocukluğundan beri Trabzonsporlu olduğunu kaydeden Vali Nuri Okutan, "Benim Trabzonsporlu olmamın burada vali olmamla bir ilgisi yok. Ben çocukluğumdan beri Trabzonspor taraftarıyım. Müzeyi gezerek eski yıllarıma gittim. Müzenin dar geldiği, büyük şanlı sayfalara denk gelmediği ortada. Yangın çıkma tehlikesi olabileceğini bana ilettiler. Bundan sonra bu işin takipçisi olacağım. Trabzon'da yer sıkıntısı var. Hemen olacak bir konu değil. Bunu önemli bir mesele olarak görüp yeni bir müze konusunda geniş bir araştırma yapacağım" dedi.

Ligin ilk haftasında Sivasspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Trabzonspor'un almış olduğu 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının yarın akşam oynanacak olan Trabzonspor-Ankaraspor maçıyla birlikte bitecek olmasının hatırlatılması üzerine Vali Okutan, "Sivasspor maçı öncesi Trabzonspor yönetimi, taraftarlar ve güvenlik güçleri ile birlikte birkaç toplantı yaptık. Trabzonspor taraftarı bir çıkış bekliyordu. O günde bu çıkışın bir beklentisi olarak gergin bir ortam vardı. Hiç ummadığımız bir anda maçın bitimine 30 saniye kala yaşanan olayları büyük bir şansızlık olarak görüyorum. Bunlar sanki olmamış gibi tekrar sıkı bir şekilde Trabzonspor'daki arkadaşlara, taraftarlarla ve güvenlik güçlerine buradan sesleniyorum. Önemli işlerinin Trabzonspor ve Trabzonspor maçları olduğunu vurgulamak istiyorum. İşi çok sıkı ve ciddi tutacağız. Trabzon'a yakışır tutum ve kararlılık içinde olarak takımımızı hem seveceğiz hem de ciddi birer seyirci gibi davranacağız. Kaldığımız yerden yeniden başlama arzusundayız" diye
konuştu.

"Sorumsuz bir kişinin davranışı bizlere çok zarar verdi" diyen Okutan, "Gerek güvenlik güçleri gerek taraftarlar bakımından sorumlu olacağız. İşi hiç kimse hatır gönüle bırakmasın, çok ciddiye almalıyız. Bu olaya dört dörtlük sarılmalıyız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 15:46:15
Güncelleme :1 Kasım 2007 Perşembe 15:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?