5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vali Okutan'dan öğretmenlere kitap

Trabzon’da eğitim alanında başarılı çalışmalar yapan ve il genelindeki okullara yaklaşık 1 milyon 600 bin kitap dağıtan Trabzon Valisi Nuri Okutan, öğrencilerine kitap hediye ederken öğretmenlerini de unutmadı.

Geleceğe yön verecek olan genç nesilleri yetiştiren öğretmenlerin çok kutsal bir görev yaptığını dile getiren Vali Okutan, Grigory Petrov’a ait Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı eseri Trabzon il genelindeki usta öğreticiler de dahil olmak üzere bütün öğretmenlere hediye etti.

Kitabı ilk okuduğunda çok etkilendiğini ve kendisine emeği geçen öğretmenlerini o eserde gördüğünü belirten Vali Okutan, “Öğretmenlerimiz başarılı çalışmalarıyla benim ümidimi artırıyorlar. Temel gayemiz, eğitimi, insanımızın hak ettiği ölçülere çekmek için başlattığımız kampanyanın muhtevasını zenginleştirmek, okumayı ve araştırmayı bir bilinç haline getirmek, çocuklarımızı ve gençlerimizi, bilgiyle güçlenmiş kılmaktır. Çünkü biliyoruz ve inanıyoruz ki, bunu yapmadan, dünya sahnesinde daha güçlü bir ülke olarak bulunma şansımız zayıflayacaktır. Üstelik gelecek nesillere daha iyi ve yaşanabilir bir dünya ve daha güçlü bir ülke bırakma görevimiz de bunu gerektirmektedir. Trabzon Valiliği olarak daima bu bilinçle hareket etmekte ve bu bilinçle davranılmasını da arzu etmekteyiz” dedi.

Yaklaşık 9 bin 100 öğretmen ve usta öğreticiye dağıtılan kitabın öğretmenlerin neler yapabileceğini göstermesi açısından önemli bir eser olduğunu dile getiren Vali Okutan, “Öğretmek, kalbe dokunmaktır. Öğretmen, can çekişen yaşamlara kan olmayı, başka bedenlerde yaşamayı kendisine vazife görendir. Doğru, her yerde doğrudur. Doğrunun söylendiği coğrafya neresi olursa olsun, muhatabı olan insanların ondan alacakları aynıdır. Anadolu coğrafyasında yaşamış ve elinizdeki eserde ortaya konulan duygu ve bilgilerle özdeş o kadar çok eser ve bilgi mevcuttur ki. Doğrunun evrensel olduğu varsayımından yola çıkarak bir farklılık, hatırlanması gereken isim olması hasebiyle Grigory Petrov’u bu çalışmamızda ele aldık” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 16:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bulut7677 IP: 88.224.19.xxx Tarih : 9.04.2009 00:15:58

Reklamdan öteye geçmez.