4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Vali Yavuzdemir'den cevap

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, basında 6 tane makam aracı olduğu yönünde çıkan haberlere tepki göstererek, "6 tane makam aracı yok bizde. 7. yolda falan deniliyor. Yani bizim araca binmemiz niye söz konusu ediliyor anlamış değilim" dedi. 

Trabzon Valiliği girişinde basın mensuplarının basında çıkan 6 makam aracı olduğu yönündeki haberlerle ilgili sorularını cevaplandıran Vali Yavuzdemir, lükse de israfa da karşı olduğunu ifade ederek, "Benim bindiğim arabayı 1.5 yıl önce aldık. 6 tane makam aracı yok bizde. 7. yolda falan deniliyor. Yani bizim araca binmemiz niye söz konusu ediliyor anlamış değilim. Türkiye'nin 81 ili var. Isıtılıp ısıtılıp konunun gündeme getirilmesi hoş değil. Bizim şu an randımanlı çalışan Mercedes marka bir makam aracımız var. Bir de Volvo aracımız var. Bu memleketin bakanı var, her hafta geliyor. Üst düzeyde misafirlerimiz geliyor, görevliler geliyor. Onlara araç tahsis etme durumunda eski demode olmuş araç tahsis edilebilir mi? Şimdi garajımızda bekleyen 10 yılı doldurmuş eski bir Mercedes'imiz var. Eski bir cipimiz var. Bunlar satılması gereken araçlar. Bunları da makam aracı var diye göstermek kime ne yarar sağlar, anlamış değilim" diye konuştu.
Devleti temsil eden valinin en iyi araca binmesi gerektiğini kaydeden Vali Yavuzdemir, "Biz Türkiye Cumhuriyeti adına bu bayrağı temsil ediyoruz burada. Yani Trabzon'un gururudur, onurudur bu. Bu konuların üzerinde fazla durulmaması gerekir. Biz lükse de israfa da karşıyız zaten. Benim 6-7 tane aracımın olması mümkün değil. Bir tane binecek düzgün aracım olur. Bir de arazi aracım olur, onu da alacağım zaten. 10 yaşına gelmiş eski bir cip. Ekonomik olmadığı için onu da bırakacağım. Valilerin araç kullanımıyla ilgili 237 sayılı Taşıt Kanunu'na baksınlar. Valililerin makam aracını nerde, nasıl kullanacağı orda kanunda yazılı. Oraya baksınlar. Biz ona aykırı bir şey yapmışsak onu söylesinler" şeklinde konuştu. 

"Minibüsün resmi çekilip makam aracı diye veriliyor" diyen Vali Yavuzdemir, şunları söyledi: 

"Minibüsten makam aracı olur mu? Minibüsü biz toplu taşımada kullanırız. Hafta sonu gezilerde kullandığım söyleniyor. Ben minibüse bir defa bindim. 2 defa bindiğimi ispat etsinler, mesleği bırakırım. Öyle şey olur mu? Bu kadar haksızlık yapılması doğru değil. Bunu kabullenemiyorum. Minibüsü havalimanından gelen misafirlerimiz için kullanıyoruz. Hepsine tek tek araç tahsis etmektense topluca onları vilayete veya otele götürmek için kullanıyoruz. Toplu taşıma aracını makam aracı diye göstermek, 6-7 aracı var demek yanlış. Trabzon büyük bir il. Sıradan bir il değil ki. Günde 50-60 uçak geliyor. Her gelen uçaktan bir yetkili geliyor. Bunları söylemek zorunda kalıyoruz, ayıp oluyor bunlar. Bu tür şeyleri Trabzon'un artık aşması lazım. Basının bunları temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp koyması hoş değil."
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?