5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vali'den JİCA heyetine sitem

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) heyeti üyeleri, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.
 

Toplantıya "Bölgesel Kalkınma" Hokkaido Üniversitesi’nden Prof. Dr. Riichiro Lizawa, "Sörvey ve Planlama" JİCA Sappora Ulusalarası Eğitim Merkezi’nden Yuki Hayaski, "Eğitim Koordinasyonu" Hokkaido Ulusararası Merkezi’nden Yoshiko Ozawa, JİCA Türkiye Ofisi Temsilcisi Nozomu Yamashita, JİCA Türkiye Ofis Proje temsilcisi Koji Kamura ve JİCA Türkiye Yerel Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Emin Özdamar hazır bulundu.


Toplantıda bir konuşma yapan Doç. Dr. Emin Özdamar, proje çalışmaları hakkında bilgi verirken, Trabzon Valisi Nuri Okutan yapılan çalışmalarda başlangıçtaki heyecanı göremediklerini belirtti. Başlangıçtaki aynı heyecanın şimdi de devam etmesi arzusunda olduklarını ifade eden Vali Okutan “Burada yaptığımız çalışmanın dışında diğer kurumlarla şehrin geleceği ile ilgili araştırma, geliştirme, çalışmalar yapıyoruz. Aşağı yukarı çıkılan nokta aynı nokta. Şehir, kültürüyle, turizmiyle önemli bir ticaret merkezi. Tarihi boyutuyla hep böyle olmuş. Dolayısıyla ticaret merkezi oluşumu, lojistik merkezi oluşumu, stratejik merkezi oluşumunu hem korumalı, hem de bu yönünden faydalanmalı. Turizm açısından, hele son dönemde dünya giderek kuraklıkla karşı karşıya olduğu dönemde Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemi iyice artmıştır. Projede bir sağlık bir eğitim merkezi gözüküyor. Daha büyük daha somut adımlar Kafkaslar’ı da içine alacak, bölgeyi içine alacak somut adımlar atmak icap ediyor. Merkezi Trabzon olmak üzere kurumsal yapı oluşturuldu, vilayetler hizmet birliği oluşturuldu. Çevre ile ilgili birimler kuruldu, işliyor. Çok da faydalı bir müessese olduğu ortada. Bunların daha güçlü bütçelerle, daha somut projelere dönüştürülmesi icap ediyor. Bilhassa projede hazır belirtildiği gibi yani Doğu Karadeniz’in tek üründen çıkarılması gibi fındıkla, çayın dışında alternatiflerin oluşmasıyla ilgili son dönemde büyük adımlar atılıyor. Ancak kaynakla ilgili bir takım sorunlar var. Oralarda belki işbirlikleri yapılabilir” dedi.


Vali Okutan, daha sonra basına kapalı olarak heyetle baş başa görüştü.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?