5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Vali'den tarihi ziyaret

Trabzon İtfaiye Müdürlüğü'ne yaklaşık 18 yıl üzerine ilk kez bir vali ziyaret etti.


Batman Valiliği görevinden Trabzon Valilliği görevine atanan ve 1 hafta önce göreve başlayan Vali Recep Kızılcık, İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret ederek İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan ve itfaiye erleri ile görüştü. Kendileriyle çay içerek bir süre sohbet eden Vali Recep Kızılcık, çalışmaları hakkında bilgi aldı. İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan, yılda yaklaşık 500 kadar yangına müdahale ettiklerini belirterek kendilerini en fazla sokak aralarına gelişi güzel park yapan araçların engellediğini belirtti. Şehrin 3 ayrı noktasında görev yaptıklarını belirten Kaplan "17 araç 72 personelimizle hizmet vermekteyiz. Yangın yerine yaklaşık 5 dakikada ulaşabiliyoruz. Şehrin 3 ayrı yerinde bulunan ekiplerimiz yangın yerine ilk müdahaleyi yaparken, merkezde gelen diğer ekiplerimiz de söndürme çalışmalarına katılmaktadır. İtfaiye olarak en büyük sıkıntımız, mahalle aralarına gelişi güzel park yapan araçlar. İtfaiye araçlarımız zaman zaman yangın yerine park yapan araçlar yüzünden girememektedir" dedi.


Vali Kızılcık'ta Türkiye'de itfaiyenin hakettiği yere henüz yeni yeni geldiğini belirterek ABD'de en prestijli mesleğin itfaiyecilik olduğunu ifade etti. ABD'deki gibi bütün birimleri kapsayan 911 nolu telefonun Türkiye'de de kullanılmasını azru ettiğini kaydeden Vali Kızılcık "Türkiye'de itfaiye alanında özellikle son 10 yılda büyük ilerlemeler var. İtfaiyemiz haketiği yere henüz yeni yeni ulaşıyor. ABD'de en pretijli meslek itfaiyicilik" diye konuştu.


Öte yandan Vali Kızılcık'ın ziyareti ile ilginç bir detay ortaya çıktı. 18 yıldır İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli bir itfaiye eri 18 yıldır ilkkez bir valinin kendilerini ziyarete geldiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 13:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?