30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Validen test sürüşü

Trabzon Valisi Nuri Okutan, bir oto kaporta ustası tarafından köy işlerinde kullanılmak üzere imal edilen traktör görünümlü iş makinesini test etti ve projeye destek vereceğini söyledi.

Trabzon Büyük Sanayi Sitesi'nde 40 yıldır oto kaportacılığı yapan Hüseyin Sezgin, gelen talepler doğrultusunda köy işlerinde kullanılmak üzere ilkini 1999 yılında üretmeye başladığı traktör görünümlü iş makinesinin yedincisini üretti. Hüseyin Sezgin'in "Süper Ganbo" ismiyle imal ettiği çok amaçlı iş makinesi medyada yer bulunca durum Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın da dikkatini çekti. Büyük Sanayi Sitesi'ne giden Vali Okutan, Hüseyin Sezgin'den proje hakkında bilgi aldı, esnafla sohbet etti.

Vali Okutan daha sonra Hüseyin ustayı da makam aracına alarak Ganbo'nun bulunduğu Yomra ilçesinin Yokuşlu köyüne gitti. Son model Mercedes makam otomobilinden inen Vali Okutan, köyde Ganbo'nun üzerine çıktı ve Hüseyin Sezgin ile birlikte bir de test sürüşü yaptı. Usta sürüşüyle dikkat çeken Vali Okutan, aracı çok beğendiğini ve gerekli desteği vereceğini söyledi.

Devletin temsilcisi olarak bütün faydalı girişimlerin yanında olduğunu belirten Vali Okutan, aracın belli bir standart dahilinde ve onaylı, tescilli üretilmesi için çalışma yapılacağını anlattı. İlk etapta birkaç adet üretimin yapılacağını dile getiren Vali Okutan, "Belki daha sonra seri üretime geçilebilir. Bu araç tarımda çok faydalı olabilir. Biliyorsunuz Karadeniz'de fındık yetişiyor. Fındık bu bölgenin olmazsa olmazı durumunda. Ancak eğimli arazide yetişmesi dolayısıyla üretici sıkıntılar yaşıyor. Tarımda makineleşme gerekiyor. Bu araç eğimli arazilerde çok işe yarar" dedi.

Aracı kadınların da rahatlıkla kullanabileceğini belirten Okutan, bu şekilde eğimli arazilerde sırtında yük taşıyan Karadeniz kadınlarının rahatlamasını ümit ettiğini söyledi. Vali Okutan, Karadeniz'de genelde kadınlar bağda bahçede çalışırken erkeklerin kahvede oturduğunu belirterek "Artık kadınlarımız da bu aracı kullanarak yük taşıma sıkıntısından kurtulabilir. Ben bu yeteneği alkışlamak ve desteklemek adına buradayım" diye konuştu.

Ganbo'nun üreticisi Hüseyin Sezgin ise Vali Okutan'ın kendisini ziyaret ederek destek vermesinden büyük mutluluk duyduğunu, bunun kendisini hem heyecanlandırdığını hem de cesaretlendirdiğini söyledi. Hüseyin Sezgin, 6 tane ürettiği aracın yedincisini kendisine yaptığını bunda eşinin yaptığı baskının da büyük rolü olduğunu belirterek aracın kullanımını eşi Emine Sezgin'e kısa sürede öğreteceğini söyledi.

Vali Okutan, daha sonra Hüseyin Sezgin ve eşiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 19:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?