5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Valilik için suç duyurusu

Trabzon'un merkez Çağlayan beldesinde yaşayan Kaptan Çakıroğlu, Cumhurbaşkanlığı makamının emrini yerine getirmediği gerekçesiyle Trabzon Valiliği hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Merkez Çağlayan beldesine bağlı Yanlıca mahallesinde ikamet eden Kaptan Çakıroğlu (59), mahallenin yıllardır süren yol ve su problemine çözüm bulmak amacıyla yaklaşık 10 ay önce Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi. Çakıroğlu'nun dilekçesinin ardından Köşk'ten Trabzon Valiliği'ne gönderilen yazıda, soruna en kısa zamanda çözüm bulunması istendi.


Aradan yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen yol ve su probleminin çözülmesi yönünde hiçbir şey yapılmadığını belirten Çakıroğlu, bunun üzerine 'Cumhurbaşkanlığı makamının emrinin yerine getirilmediği' gerekçesiyle, Trabzon Valiliği hakkında savcılığa dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu.
Trabzon'a yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki mahallesinin yol ve su sorununun uzun zamandır çözülemediğini ve belde belediyesinin mevcut imkanlarıyla çözülmesinin de zor olduğunu dile getiren Kaptan Çakıroğlu, toprak yolun yağmur yağdığında çamurla kaplandığını ve ulaşımın iyice zorlaştığını kaydetti. Belediyeye bağlı bir mahalle olmasına rağmen Yanlıca'nın su probleminin de bulunduğunu dile getiren Çakıroğlu, su ihtiyaçlarını ise gözelerden temin ettiklerini ve yaz mevsiminin gelmesiyle bu suların da
kuruduğunu ve susuz kaldıklarını ifade etti.

"10 AY GEÇMESİNE RAĞMEN HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"
Cumhurbaşkanlığı makamından Trabzon Valiliği'ne yol ve su probleminin çözülmesi yönünde gönderilen yazının üzerinden 10 ay geçtiğini ancak şu ana kadar hiçbir şey yapılmadığını vurgulayan Kaptan Çakıroğlu, Vali Yardımcılarıyla yaptığı görüşmelerden de somut bir netice elde edemediğini ve bunun üzerine Cumhurbaşkanlığının emrini yerine getirmediği gerekçesiyle Valilik hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Tek dileğinin mahallesinin yol ve su probleminin çözülmesi olduğunu belirten Çakıroğlu, "Ben yol ve su problemlerinin çözülmesi için Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıktım. Genel Sekreterliğe dilekçemi verdim. Ben mahallenin muhtarını ya da beldenin belediye başkanını şikayet etmiyorum. Çünkü onların imkanlarının kısıtlı olduğunu biliyorum. Ben de bu problemlerin çözümünü, en yüce makamdan alırım düşüncesiyle Ankara'ya gittim. Cumhurbaşkanlığına dilekçemi verdim. Dilekçeme gelen cevabi
yazıda, bu problemlerin çözülmesi için Trabzon Valiliğine emir verildiği bildirildi. Ancak aradan 10 ay geçmesine rağmen sorunla kimse ilgilenmedi" dedi.
"Devlet yardım etmezse bu yolu da suyu da kimse yapamaz" diyen Çakıroğlu, şöyle konuştu:


"Ben Cumhurbaşkanlığı makamının sözünün, yazısının emir olduğuna inanırım. Zaten gelen cevabi yazıda da Cumhurbaşkanlığının emri olduğu vurgulanıyor. Ben meselenin çözüleceğine inanarak Ankara'ya gittim. Eğer böyle olacağını bilseydim Ankara'ya gitmezdim. Vali Yardımcısı ile görüştüm ancak Valiyle görüştürülmedim. Ben de somut bir netice çıkmaması üzerine savcılığa şikayet etmeye karar verdim."


Cumhurbaşkanlığının emrinin yerine getirilmemesinin Anayasal bir suç olduğunu söyleyen Kaptan Çakıroğlu, "Ağrı'nın Patnos'una yol ve su gitmişken, Trabzon'un merkezinde yol ve su yok. Böyle şey olur mu? Bana kimse 'para yok' diyemez. Ben emekli oldum ama yol ve su olmadığı için köyüme gidemiyorum. Bence bu emrin yerine getirilmemesi anayasal bir suçtur. "Biz bu yolu da suyu da yapmıyoruz desinler" biz de işimizi bilelim. Ben bir vatandaş olarak görevimi yaptığıma inanıyorum. Bundan sonrası Devlete kaldı"
diye konuştu.
Konuyla ilgili Trabzon Valililiği herhangi bir açıklama yapmadı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?