5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Valilikten öğrenci eylemi açıklaması

Trabzon İskenderpaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin, okullarının taşınacağı yönünde söylentilerinin ardından ellerinde pankartlarla Trabzon Valiliği önünde eylem yapmasının yankıları sürüyor.


Öğrencilerin eylemlerin sonrası okul yöneticilerinin görevden alınmasının ardından yerel basında çıkan haberlere ise Trabzon Valiliği'nden açıklama geldi.


Açıklamada, yapılan eylemin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçuna girdiği ifade edilerek "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu izinsiz olarak yapılan gösteri ve eylemler için ne gibi işlemler yapılacağı hüküm altına almıştır. 2911 Sayılı Kanun bu kadar açıkken Vali Nuri Okutan'ın emriyle işlem başlatıldığını kamuoyuna yanlış bir şekilde yansıtmak hakkaniyete sığmamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik hukuk devletidir. Gerek hak arama gerekse ihlaller konusunda gerekli kurallar önceden ilgili kurumlarca belirlenmiş ve herkese eşit olarak uygulanmaktadır. Öfke ve kızmaya dayalı soruşturma gibi keyfi idare ve uygulamayı çağrıştıracak değerlendirmeler devletimizi ve idaremizi zan altına alan bühtanlardır" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 20:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?