4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Vali'nin gazeteciye açtığı davaya red

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in, bir gazetede yayınlanan, Trabzonsporlu eski futbolculardan Fatih Tekke'nin Zigana Dağı'na götürülerek kurşunlanması olayını bildiği halde gizlediği yönünde çıkan haberler üzerine haberi yapan muhabir aleyhine açtığı tazminat davasında mahkeme red kararı verdi. 

Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, haberi yapan davalı Sabah Gazetesi muhabiri Ahu Bozlar katılmazken, davalı vekili Sabah Gazetesi Kurum Avukatı Çağlar Köktürk, Davacı Vali Hüseyin Yavuzdemir adına da Avukat Mehmet Şentürk duruşmada hazır bulundu. 

Davacı vekili Avukat Mehmet Şentürk savunmasında, "Bir kişinin söylediği her şeyin doğrudan yayınlanması müvekkilimin kişilik haklarına saldırı mahiyetindedir" derken, Sabah Gazetesi Kurum Avukatı Çağlar Köktürk ise savunmasında "Dava konusu beyanlar röportajla alınan beyanlardır. Bu beyan iddialar diğer ulusal gazetelerde yayınlanmıştır" dedi. 

Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 6 ay süren yargılama sonucunda Hakan Süleyman'ın röportaj kasetinin çözümü ve yine Hakan Süleyman'ın yargılandığı Erzurum Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadelerin de aynı doğrultuda ifadeler olmasını da gözönünde bulundurarak 4. celsede verdiği kararla Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'in 20 bin YTL'lik tazminat talebini reddetti. Karar dosyasının temyiz için Yargıtay'a gönderileceği bildirildi.

KONU BASINDA UZUN SÜRE GÜNDEMDE KALMIŞTI 

Öte yandan, 30 Ocak gecesi Trabzonsporlu futbolcular Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke'nin araç ve işyerlerinin kurşunlanması olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan şahıslardan Hakan Süleyman'ın, bu olaydan bir süre önce futbolculardan Fatih Tekke'yi Zigana Dağı'na çıkartarak takım arkadaşı Gökdeniz Karadeniz'in yasadışı bahis olayına karıştığı iddiasıyla haraç istediği ve bunu kabul etmeyen Fatih Tekke'nin ayaklarına kurşun sıktığı ve olayı Vali Hüseyin Yavuzdemir'in bildiği halde işlem yapmadığı, hatta olası olaylara karşı önlem aldırmadığı yönünde basında haberler çıkmıştı. Vali Yavuzdemir, haberin gerçekleri yansıtmayarak kendisini zan altında bıraktığı gerekçesiyle Sabah Gazetesi hakkında 20 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açmıştı. 

Dava konusu haberi yazan Sabah Gazetesi Temsilcisi Ahu Bozlar, verilen kararı tüm meslektaşları ve basın özgürlüğü adına olumlu bir gelişme olarak gördüğünü belirtirken, Vali Hüseyin Yavuzdemir ise yargı sürecinin devam ettiğini ve Yargıtay'a gidecek olan kararın sonucunu beklediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 15:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?