2
Mayıs
2024
Perşembe
TRABZON

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) 130. kuruluşu nedeniyle, 50. yılını dolduran oda üyelerine ve Trabzon’da 2003 yılında en fazla gelir ve kurumlar vergisi ödeyenler mükellefler ile yine en çok ihracat yapan oda üyelerine düzenlenen törenle ödül ve takdirname verildi.

Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, verginin kalkınmanın temeli olduğunu, almadan vermenin Allah’a mahsus olduğunu belirterek, kalkınma ve gelişmeyi sağlamak için devletin kazanan kişiden vergi aldığını söyledi. TTSO Başkanı Şadan Eren de vergi gelirlerini artırmanın en sağlıklı yolunun vergi oranlarını artırıp yeni vergiler getirmekle değil, milli geliri artırmakla sağlanabileceğini kaydederek, milli gelirin de sanayileşme ve yatırımlarla artacağını ifade etti.


Daha sonra 50. yılını dolduran TTSO üyeleri, en fazla gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükellefler ile en fazla ihracat gerçekleştiren TTSO üyeleri ödül ve takdirname aldılar. Gelir ve kurumlar vergisi ile en fazla ihracat yapan oda üyeleri arasında ilk sırayı paylaşanlar ödül ve takdirnamelerini Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir’in elinden alırken, dereceye giren diğer rekortmenler de törene katılan çeşitli konukların elinden ödüllerini aldılar.

 2003 yılında en fazla ihracat yapan ilk firma 164 milyon dolarla Oltan Gıda Maddeleri İhracat İthalat ve Ticaret Limited Şirketi olurken, ikinci sırayı 33 milyon dolarla Sabırlar Fındık İhracat Limited Şirketi, 32 milyon dolarla Arslantürk Tarım Ürünleri Sanayi İhracat İthalat şirketi aldı. 2003 yılında en fazla gelir vergisi ödeyen mükellefler sıralamasında ise Saffet Ulusoy 141 milyar lirayla ilk sırayı elde ederken, Ahmet Yavuz 129 milyar lirayla ikinci sırayı, Turgay İbrahim Ünser de 114 milyar lirayla üçüncü sırayı paylaştılar.

Yine 2003 yılı içerisinde en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurumlar sıralamasında da 511 milyar lirayla Sabırlar Fındık İhracat Limited Şirketi birinci sırayı alırken, ikinci sırayı 437 milyar lirayla Hassoy Motorlu Vasıtalar Ticaret Sanayi A.Ş aldı. En fazla kurumlar vergisinde yine 437 milyar lirayla üçüncü sırayı elde eden mükellef ise isminin açıklanmasını istemediğinden dolayı ödül törenine katılmadı. Ayrıca TTSO’da 50. yılını dolduran oda üyeleri de törenle ödül ve takdirnamelerini aldılar. Ödül töreninin ardından ödül ve takdirname kazananlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ödül töreninin ardından, törene katılan davetliler için bir kokteyl verildi.

Trabzon-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:44:31
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 17:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?