4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Vilayetler hizmet birliği toplandı

Vilayetler Hizmet Birliği Encümen ve Yönetim Kurulu Toplantısı, Ankara Valisi ve Birlik Başkanı Kemal Ünal başkanlığında Trabzon’da yapıldı.


Trabzon Zorlu Grand Otel’de yapılan toplantıya Ankara Valisi ve Birlik Başkanı Kemal Ünal’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Muammer Güler, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve il özel idarelerinden yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının basına açık kısmında içerikle ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Kemal Ünal, Vilayetler Hizmet Birliğinin, 81 ilin il özel idareleri, yerel yönetimler ve valilerinin birlikte başarılı çalışmaları ortaya koyduğu, seçimle işbaşına gelen bir yönetim kurulu tarafından yönetilen mahalli idareler birliği olduğunu söyledi. Birliğin, eğitim hizmetlerine dönük öğrenci yurtları ve sağlık hizmetleri çalışmalarıyla çok önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Ünal, eğitimin okul öncesinden başladığı gerçeğinden hareketle birliğin her ile bir okul öncesi eğitim birimi yapma projesi bulunduğunu kaydetti.


Vali Ünal, Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın talebiyle de Trabzon’a bir engelliler hizmet birimi yapılmasını gündemlerine alarak değerlendireceklerini ifade etti.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 12:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?