30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Y.Nuri Öztürk Trabzon'da

Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, medya imkanlarının son derece geliştiği günümüzde büyük masraflarla miting yapılmasının doğru olmadığını ve bunun haram olduğunu söyledi.
 
Partisinin aday adaylarıyla tanışmak ve parti programını anlatmak amacıyla çıktığı yurt gezisi kapsamında Trabzon'a gelen Öztürk, Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. 

Erken seçim kararının alınmasının ardından Türkiye'de siyasetin çok ısındığını belirten Öztürk, bu çerçevede farklı isimler altında oluşturulan ve oluşturulmaya çalışılan ittifakların ise halkın beklentilerini yansıtmaktan çok uzak ve suni ittifaklar olduğunu öne sürdü. 

İttifakların kamplaşmaları beraberinde getirdiğini savunan Öztürk, bu kamplaşmaların sandığa yansıması halinde ülkede geçmişten çok daha büyük huzursuzlukların ortaya çıkacağını ifade etti. 

Türkiye'deki temel sıkıntının İslam ile laikliğin, din ve devletin, çağdaşlıkla dinin, dinci tahrip ile cumhuriyeti korumak isteyen anlayış ve idrakin kavgası olduğunu kaydeden Yaşar Nuri Öztürk, "Biz işte HYP'yi laiklikle İslam'ı kavga ettiren zihniyete bir çare olsun diye kurduk ve siyasete girdik. Türkiye'de din ve devlet kavgası durmadan, ülkenin hiçbir alanda huzur bulması mümkün değil. Bu anlamda birikim, kadro ve niyet HYP'dedir. Biz, 'Ne sağ, ne sol, huzura giden orta yol' diyoruz" dedi. 

Medyada yeterince yer bulamamaktan şikayet eden Öztürk, iletişim imkanlarının son derece geliştiği günümüzde yapılan mitingleri de eleştirdi. Partilere ayrılan Hazine yardımlarının da çok fazla olduğunu ve bu paraların seçim meydanlarında harcanmasının doğru olmadığını vurgulayan Öztürk, iktidara gelmeleri durumunda bu yardımları 4'te bir nispetinde azaltmayı düşündüklerini söyledi. 

"380 trilyon lira gibi bir parayı, seçim kampanyaları adına sokakları kirleterek tarumar etmek haramdır" diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"O paraların 3'te 2'si, okulu olmayan köylere okul, dershanesi olmayan okullara dershane, tuvaleti olmayan okullara tuvalet yapılmak üzere bir fonda biriktirilsin ve buralara harcansın. Böylece çok daha iyi bir iş yapılmış olur. Ama bu paralar, mitinglerde flama ve bayraklara verilirse günaha bulaşmış olurlar, o mitinglere gidenler de aynı günaha bulaşırlar. Bu paraları şov için, inat için harcıyorlar. Bu para haramdır. Benim bu mitinglerde kaç kuruş param varsa haram olsun."
iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 21:36:08
Güncelleme :28 Mayıs 2007 Pazartesi 21:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?