30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Ya tamam ya devam

Turkcel Süper Lig'in 13. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde lider Galatasaray'ı ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında pazar günü lige ya tamam ya da devam diyecek. Galatasaray maçı, Trabzonspor yönetimi için de dönüm noktası olacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda lider Galatasaray'ı ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında bu sezonun dönüm maçına çıkıyor. Sarı-kırmızılı takım ile arasında 12 puan fark bulunan bordo-mavili takımın, Sivasspor ile 12, Fenerbahçe ile 6 ve Beşiktaş ile 5 puan farkı bulunuyor.

Trabzonspor'un Galatasaray maçında sahadan mağlubiyetle ayrılması halinde aradaki puan farkı 15'e çıkmış olacak ve lige büyük bir oranda havlu atmış olacak. Bordo-mavili takım kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılması durumunda ise aradaki puan farkını 9 indirecek ve şampiyonluk umutlarını yeniden yeşertmiş olacak.

Aralık ayında yapılacak olan kongre öncesinde ise Galatasaray maçı büyük bir önem taşıyor. Trabzon deplasmanına namağlup ünvanı ile gelecek olan Galatasaray, Trabzonspor yönetimi için de dönem noktası olacak. Namağlup sarı-kırmızılı takımı karşısında bütün hesaplarını ve planlamalarını galibiyet üzerine yapan yönetim kurulu, alınacak galibiyet sonrası camiası ve taraftarı karşısında iç barışı sağlayacak ve kongreye doğru bir güven ortamı sağlayacak.

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın takımın başına gelmesinden sonra yeniden yapılanma adına büyük bir koz olan Galatasaray maçı, Aralık ayına kısa bir süre kala henüz adaylık için net bir karar veremeyen Kulüp Başkanı Nuri Albayrak da bu maç sonrası yeniden aday olup olmayacağı noktasında net bir karar vermiş olacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 11:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?