30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yabancılar Trabzon'a yaramıyor

Trabzonspor'un 40 yıllık tarihinde bugüne kadar transfer ettiği yabancı oyunculardan yana yüzü pek gülmezken, maddi olarak da büyük kayıplar yaşadı.

Teknik direktör Ziya Doğan'ın gözden çıkardığı, bordo-mavili yönetimin ise kulübü zarara uğratmadan göndermek isteği Tomas Jun ve Kiki Musampa, bu sezon takımda kalmaları durumunda Trabzonspor bu oyunculara 1 milyon 580 bin Euro para ödemek zorunda kalacak. Bugüne kadar yaptığı yabancı transferlerle sık sık gündeme gelen ve görevde bulunan yönetimlerin yanlış tercihleri sonrası Trabzonspor'un başına dert olan yabancı oyuncular sıkıntı olmaya devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) almış olduğu 6+1
kararından sonra rahat bir nefes alan Trabzonspor'un kadroda düşünmediği Tomas Jun ve Kiki Musampa takımda kalmaları halinde bordo-mavili kulüp maddi olarak zarara girecek.

Trabzonspor 38. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'ndan alınan bilgilere göre, Atay Aktuğ döneminde 3 milyon 450 bin euroya transfer edilen ve 200 bin euro menajerlik hizmeti veren bordo-mavili kulüp oyuncunun kulüp bünyesinde olduğu sürece sözleşme gereği her yıl Tomas Jun'a 580 bin euro ödemek zorunda. 39. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Raporuna göre ise Kongo asıllı Hollandalı oyuncu Kiki Musampa'ya da Trabzonspor, sözleşme gereği her yıl 1 milyon euro ödemek zorunda.

Yönetim Kurulu Tomas Jun ve Kiki Musampa'nın bonservisleriyle veya kiralık olarak bir başka takıma göndermenin hesaplarını yapıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 12:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TRABZONSPORLU IP: 85.97.130.xxx Tarih : 12.07.2007 06:10:06
Bildim bileli şu bizim TRABZONSPOR a yabancı oyuncu hiç hayır getirmedi. Yöneticiler bunu iyi bildiği halde ısrar niye bilmiyorum. Ne oyuncular var memlekette. Yöneticilerimiz gitsin yaylalardı bile bulabilir.