5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yanal ikinci yarı için iddialı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin ikinci yarısına kazanmayı daha çok arzulayan, rakipleri zorlayan bir takım olarak başlayacaklarını belirterek, kaldıkları yerden devam etmek istediklerini söyledi.


Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Ersun Yanal, hazırlık dönemiyle ilgili sürecin tamamen planlandığı gibi yütürütüldüğünü söyledi. Yanal, "Bu süreçte ikisi özel, ikisi de kupa olmak üzere 4 müsabaka oynadık. Bu müsabakalarda gerek oyuncu gerekse de görevlendirme anlamında farklı gözlemlerde bulunduk. Kadromuzda Göksu, Barış, Ceyhun, Giray, Onur, Isaac gibi kazanmak ve faydalanmak istediğimiz oyuncularımız var.

Sakatlığı nedeniyle sorun yaşayan Ferhat'ı dabunlara ekleyebiliriz. Ayrıca aramıza ilk defa katılan ve gelecek için umut vadeden Faty Papy'yi de göz ardı etmemeliyiz. İşte geride bıraktığımız hazırlık döneminde bahsettiğimiz bu oyuncularımızın tamamını değerlendirdik. Bu anlamda iyi bir süreç yaşadığımızı düşünüyoruz" dedi.


Trabzonspor altyapısından yetişen gol kralı Göksu Alhas'ın misyonun oyuncusu olduğunu belirten Yanal, "Bu oyunculardan özellikle Göksu, önümüzdeki maçlar ve yıllar için olumlu mesajlar verdi. Göksu'yu Trabzonspor'un en önemli misyonlarından biri olan oyuncu üretme politikasının vizyona çıkardığı yeni isim olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.


Transferde tavırlarında bir değişikliğin olmadığını ifade eden Yanal, oyuncu almak için transfer yapmayaçaklarını belirtti. Kamp döneminin ardından Adnan, Ergin, Buğra, Aziz ve Fatih gibi oyuncularla yolların ayrıldığını belirten Yanal, "Baştan beri oyuncu almak için transfer yapmayacağımızın altını çiziyoruz. Bu görüşümüz yaz döneminde nasılsa, ara dönemde de aynı şekilde devam ediyor. Transferde titiz ve seçici davranıyoruz. Bunun nedeni oluşturduğumuz iskelet kadronun ahengini bozmayacak ve direk katkıyapabilecek isimleri uygun koşullarda bulmak isteyişimizdir.

Transfer olmasa da gerçek olan bir şey var ki takımımız ligin ilk bölümünde bıraktığı güçtedir. Oyuncularımız kendilerinden beklentilerin ne seviyede olduğunun bilincindedirler. Bu kadro daha çok mücadele ederek ve isteyerek diğer açıkları kapatabilecek bir kadrodur. Ligin ikinci bölümüne kazanmayı daha çok arzulayan, rakipleri zorlayan bir takım olarak başlayacağız. Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz" dedi.


Takımın camianın ilgisine ve desteğine her zaman ihtiyaç duyduğunun altını çizen Yanal, "Bu ilgi ve destek, takımın arzusunu artırma doğrultusunda hakim beklenti olan başarıyı getirme doğrultusunda önemli bir itici güç olacaktır. Bu nedenle bizler bugüne kadar yaptıklarımızın daha iyisini yapabilmek adına yoğun bir tempoda çalışıyoruz. İlk yarıdaki mücadele gücümüzü artırarak rakiplerimize üstünlük sağlamak amacındayız" diyerek sözlerini tamamladı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 11:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?