5
Mayıs
2024
Pazar
TRABZON

Yanal istatistikleri yanıltmadı

Trabzonspor'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Ersun Yanal, bir Kayserispor maçı sonrası takımın başına gelirken, yine bir Kayserispor maçı öncesi görevinden ayrıldı.


Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda ligin 9. haftasında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında Bordo-mavili takımın seyircisiz oynadığı maçı 3-2 kaybetmesi sonrası görevinden istifa eden Ziya Doğan'nın ardından takımın başına getirilen Ersun Yanal, söz konusu sezonun 10. haftasında oynanan Kayserispor maçını tribünden izlemişti. Trabzonspor'un deplasmanda 1-0 kaybettiği karşılaşmada takımın başında PAF Takım Antrenörü Ahmet Özen bulunuyordu. Teknik direktör Ersun Yanal'ın Bordo-mavili takımın
başından gidişi de yine bir Kayserispor maçına denk geldi.

Turkcell Süper Ligi'nin 29. haftasında deplasmanda oynanan ve 3-0 kaybedilen Sivasspor maçı sonrası eleştiri oklarını üzerine çeken Yanal, takımın oynadığı futbol nedeniyle büyük eleştiriler aldı. Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulunun kendisini sahiplenmemesinden rahatsız olan Yanal, takımı Kayserispor maçı hazırlıklarını yaptığı sırada yönetim kuruluyla karşılıkla anlaşarak görevinden ayrıldı.

ERSUN YANAL'IN TRABZONSPOR PERFORMANSI
Ligin 30. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan Kayserispor maçı öncesi görevinden ayrılan Ersun Yanal, Trabzonspor'un başında lig ve kupada olmak üzere toplam 61 maça çıktı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Bordo-mavili takımın başında çıktığı 61 maçta yüzde 47.5'lık bir ortalama yakalayarak başarısız bir performans sergiledi. Ersun Yanal yönetiminde söz konusu maçların 29'unu kazanan Trabzonspor, 20 maçtan mağlubiyetle, 12 karşılaşmadan ise beraberlikle
sahadan ayrıldı. Trabzonspor, bu maçlarda 84 gol atarken kalesinde 66 gol gördü. Yanal, Trabzonspor'daki bu performansı ile yüzde 47.5'lik bir grafik yakalayarak, başarısız bir performans ortaya koydu. Yanal'lı Trabzonspor son iki sezondur Fortis Türkiye Kupası'nda da başarılı olamadı.

2007-2008 sezonunun Ekim ayında göreve getirilen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yaklaşık 550 gündür Bordo-mavili takımın başında bulunuyor. Oynadığı futbolla eleştirilerin odağında olan Yanal'lı Trabzonspor'un son Sivasspor maçında ortaya koyduğu performans ise hayal kırıklığı yaşattı. Final niteliği taşıyan müsabakalarda pek varlık gösteremeyen ve derbi müsabakalarında başarılı olamayan Trabzonspor, zirve yolunda mücadele ettiği takımlara ise üstünlük kuramadı.


Teknik direktör Ersun Yanal, 2007-2008 ve 2008/2009 sezonlarında görev yaptığı bordo-mavili takımda 53 lig maçına çıktı. Söz konusu maçlardan 26 galibiyet, 11 beraberlik ve 16 mağlubiyet elde etti. Bordo-mavili takım, bu maçlarda 72 gol atarken, kalesinde 57 gol gördü.
Fortis Türkiye Kupası'nı 7 kez müzesine götürme başarısı gösteren Trabzonspor, son iki sezondur teknik direktör Ersun Yanal ile kupada kayıplara karıştı. Fortis Türkiye Kupası'nda 2007-2008 ve 2008/2009 sezonlarında Trabzonspor, Yanal ile çıktığı 8 kupa maçında 4 mağlubiyet, 3 galibiyet ve 1 de beraberlik elde etti. Bordo-mavili takım, attığı 12 gole karşılık kalesinde 9 gol gördü.

YANAL İSTATİSTİKLERİ YANILTMADI
Bordo-mavili takımın başında daha önce çalıştırdığı takımlardan daha uzun soluklu zirve mücadelesi vermesiyle farklı bir grafik ortaya koysa da son haftalarda sergilenen futbol ve üst üste kaybedilen puanlar Ersun Yanal'ın daha önce çalıştırdığı takımlardaki performansını hatırlattı. Daha önce çalıştırdığı Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Vestel Manisaspor'da zaman zaman başarılı dönemler de geçiren Ersun Yanal, söz konusu takımlarla ilk haftalarda zirve mücadelesi verse de ilerleyen haftalarda alt sıralara doğru düşüşe geçmişti.

Bordo-mavili takımda göreve başlamadan önce Vestel Manisaspor'u çalıştıran Ersun Yanal, ilk 9 haftada elde ettiği 7 galibiyetle dikkatleri üzerine çekmiş ve Ege ekibinin şampiyon olup olmayacağı tartışılmaya başlamıştı. Ancak Vestel Manisaspor, daha sonra üst üste aldığı mağlubiyetler sonrası düşüşe geçmişti. Ersun Yanal, ilk görev yaptığı ve kariyerinde önemli bir mesafe aldığı Denizlispor'da ise 9. hafta sonunda 20 puan ile ilk sırada yer alırken, daha sonra düşüşe geçen Yeşil-siyahlı ekip sezonu 8. sırada tamamladı.


Ankaragücü'nde başarılı bir dönem geçiren Yanal, Gençlerbirliği ile ligi 3. sırada bitirmiş, UEFA Kupası'nda Blackburn Novers, Sporting Lizbon, Parma gibi takımları eleyerek çeyrek final oynamayı başarmıştı. Gençlerbirliği, söz konusu dönemde UEFA Kupası'nı kaldıran İspanyol ekip Valencia'ya elendi. İspanya ekibini turnuva boyunca yenmesini başarabilen tek takım Ankara'da 1-0'lık sonuç ile Gençlerbirliği olmuştu.


Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında da uzun soluklu zirve mücadelesi verdi. Yanal, çalıştırdığı diğer takımlarda ilk yarılar sona ermeden alt sıralara doğru inişe geçerken, Bordo-mavili takımda ise zirveden hiç kopmadı. Trabzonspor ikinci yarıda 0-0 beraberlikle sonuçlanan Fenerbahçe maçıyla başlayan yarışta, Ankaraspor'u 2-0, Ankaragücü'nü 2-1 ve Antalyaspor'u 1-0 yenerken, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmış, sahasında Denizlispor'a 2-0 ve Konyaspor'a ise 1-0 mağlup olmuştu.

Bordo-mavili takım, ardından sahasında Galatasaray ile 2-2 berabere kalmış, deplasmanda Gaziantepspor'a 3-2 mağlup, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile golsüz berabere kalmış, deplasmanda Hacettepe'yi 4-1 mağlup ederken, sahasında Gençlerberliği'ni 2-0 mağlup etmişti. Trabzonspor, son olarak ligin zirve mücadelesinde geçtiğimiz hafta Sivasspor'a deplasmanda 3-0 mağlup olarak şampiyonluk yarışında büyük avantaj kaybetti. Yanal, yönetimindeki bordo-mavili takım 29 hafta sonunda 53 puan toplarken, 59 puanlı Beşiktaş'ın
ardından 3. sırada yer aldı. Lider Sivasspor'un ise 60 puanı bulunuyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?