4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Yanal oyuncularını uyardı

Ligde beklenmedik puan kayıpları yaşayan Trabzonspor, Hacettepespor galibiyetiyle moral bulurken, evinde Gençlerbirliği ve deplasmanda Sivasspor ile oynayacağı maçları kazanarak zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Teknik direktör Ersun Yanal da, kalan maçlar için oyuncularını uyardı.


Sezon başından bu yana uzun vadeli planlar yapan ve oyun sistemini buna göre kuran Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal'ın, Hacettepespor karşısında tek forvete dönmesi olumlu karşılandı. Bordo-mavili takımın şampiyonluk yolundaki en önemli virajlarından olan Gençlerbirliği ve Sivasspor maçları Trabzonspor'un ligdeki kaderini tayin edecek. 4-1'lik Hacettepespor galibiyeti yönetim, teknik heyet ve futbolcular üzerindeki baskıyı hafifletirken, takımdaki moralleri de üst seviyeye çıkardı.


Turkcell Süper Lig'de telafisi olmayan haftalara girildiği bu dönemde Trabzonspor, kendi sahasında oynayacağı maçları mutlak kazanmayı amaçlıyor. Taraftarın olumsuz tezahüratlarına karşı önlem almayı planlayan Bordo-mavili yönetimin, taraftar gruplarından da takıma destek olmasını isteyeceği öğrenildi. Takımı baskı ve strese sokma yerine rahat maç oynamalarını sağlayacak atmosferin oluşturulmasını isteyen yönetim, herkesin Trabzonsporluluğunu bu haftalarda göstermesini bekliyor.
ERSUN YANAL, OYUNCULARINI UYARDI
Ligin geri kalan en kritik haftalarında sistem değişikliğinin sinyallerini veren ve bunun ilk uygulamasını Hacettepespor karşısında yapan teknik direktör Ersun Yanal, rakibe göre sistem belirleyecek. Her maçı tek tek düşünen Yanal, oyuncularını Gençlerbirliği maçına motive ederken, bir yandan da Sivasspor maçını düşünüyor. İlk yarıda oynanan Sivasspor maçını halen daha aklından çıkartamayan deneyimli teknik adam, 'Yiğidolar' hakkındaki düşüncelerini maç haftası oyuncularına aktaracak.
Bordo-mavili takımın maç kaybetmeye tahammülü olmadığını oyuncularıyla paylaşan teknik direktör Ersun Yanal, "Artık ligde telafisi olmayan maçlara çıkıyoruz. Bundan önce kaybettiğimiz maçların telafisini kalan maçları kazanarak gidereceğiz. O yüzden her maçımız geri dönüşü olmayan final maçlarıdır. Her maçı tek tek düşünerek yol alacağız. Bu yolda hepinizin rahat olmasını ve sadece maçları düşünmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?