30
Nisan
2024
Salı
TRABZON

Yanal yabancılara formül arıyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kadroda yer alan ancak şu ana kadar verimli olamayan yabancı oyuncular için formül arıyor.

Turkcell Süper Lig'in 12. haftası geride kalırken, lige iddialı başlayan Trabzonspor kadrosunda bulundurduğu yabancı oyunculardan şu ana kadar istediği verimi alamadı. Bordo-mavili takımın yeni teknik direktörü Ersun Yanal ise kadroda bulunan ancak takıma katkısı bulunmayan yabancı oyuncular için kulübün içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak formül arayışlarına girdi.

Yaklaşan kongre ve transfer mevsimi öncesinde Trabzonspor'un kadrosuna en fazla 1 veya 2 yabancı oyuncu katacağı yönünde sinyal veren deneyimli teknik adam, bu doğrultuda maliyeti az olan oyuncular üzerinde dururken daha önce izleyip beğendiği oyuncuların durumları hakkında da daha detaylı bir bilgi toplamak amacıyla bir görevlendirme yaptı.

Kaleci Jefferson, Risp, Jabi, Tomas ve Yattara gibi yabancı oyuncuları kadrosunda bulunduran Trabzonspor, Gineli oyuncusu İbrahim Yattara dışındaki yabancılarından beklediği verimi elde edemedi. Her sezon yabancı oyuncu transferinde hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor kulübü, yeni Teknik Direktörü Ersun Yanal yönetiminde aynı hataları yeniden yaşamak istemiyor. Elinde bulunan yabancı oyuncuların takıma katkıda bulunması için çeşitli formüller üzerinde duran Yanal, ara transfer dönemine kadar istediği  verimi alamadığı yabancı oyuncularla yolları ayırmak için yönetime rapor verecek.

YABANCI OYUNCULARIN PERFORMANSLARI

Trabzonspor'un, kadrosunda bulundurduğu 5 yabancı oyuncudan sadece biri sürekli olarak ilk 11'de forma giyiyor. Gineli oyuncu İbrahim Yattara, Bordo-mavili takımın ligde oynadığı 12 maçın 11'inde görev yaptı. 9 maçta ilk 11'de oynayan Gineli oyuncu, 2 maçta ise sonradan oyuna girdi. Bu maçlarda 4 asist yapan Yattara'nın 1 de golü bulunuyor. Toplam 762 dakika sahada kalan Yattara, 1 de kırmızı kart gördü.

En son formayı 2005-2006 sezonunun ilk yarısında oynanan Ankaraspor maçında giyen Brezilyalı kaleci Jefferson, kaleci Tolga'nın Beşiktaş maçında sakatlanması ve Ziya Doğan'ın da istifasıyla bu sezon ilk kez Kayserispor maçında yeniden forma giyebildi. Kalesinde ise 1 gol gördü ve 90 dakika sahada kaldı.

Takımın Gineli bir diğer futbolcusu Jabi ise 3 lig maçında forma giyebildi. Sergilediği disiplinsiz hareketler nedeniyle ikaz edilen oyuncu kaybedilen Denizlispor maçındaki performansı ile göz doldurdu. Geçirdiği uzun sakatlık nedeniyle bu sezon başında takımla birlikte çalışmalara başlayan Risp ise bu sezon Bordo-mavili formayı sadece 32 dakika giyebildi. Soğuk kanlı ve disiplinli özelliği ile bilinen Risp formayı yeniden kapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzonspor'da hayal kırıklığı yaşatan Tomas Jun ise idmanlarda gösterdiği performansla zaman zaman beğeni kazansa da bir türlü teknik heyetin gözüne giremiyor. Takıma gol yollarında katkı yapması amacıyla transfer edilen Jun, bu sezon forma giyemedi ve geldiği günden bu yana görev aldığı karşılaşmalarda da hiç gol kaydedemeyerek Trabzonspor'un en büyük hayal kırıklığı yaşatan yabancı transferi oldu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 13:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?