4
Mayıs
2024
Cumartesi
TRABZON

Yanbolu Deresi'ne 6 bin Deniz Alası

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırması Enstitüsünce kapalı devre yetiştiricilik sistemiyle üretilen 6 bin adet Doğal Karadeniz Alabalığı yavrusu Arsin İlçesi Yanbolu Deresi'ne bırakıldı. 

Alabalık yavrularını dereye bırakmadan önce bir açıklama yapan Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Atilla Özdemir, 'Deniz Alası' olarak da bilinen Karadeniz Alabalıkları'nın dere sularında artık nadir olarak görüldüğünü söyledi. Bilinçsiz avlanma ile birlikte bu balıkların yokolma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Özdemir "Biz de enstitümüz içerisinde ürettiğimiz yavru balıklardan bir bölümünü, gerek daha ileri dönemlerde balıklandırma amacıyla kullanılan gerekse bilimsel veriler elde etmek için Yanbolu Deresi'nin dört ayrı noktasından suya bırakacağız" dedi. 

Yaptıkları çalışmanın bir de teknik kısmının bulunduğuna dikkat çeken Özdemir "Bu balıkları solungaç kapağı üzerinden değişik renklerde boya ile boyuyoruz. Daha sonraki dönemlerde bu balıkları yakalamaya çalışacağız. Yakaladığımız balıkları hangi kilometrelere kadar çıktığını hangi davranışları sergilediğini belirlemeye çalışacağız" diye konuştu. 

Özdemir, konuşmasının ardından 6 bin adet Deniz Alası'nı Yanbolu Deresi'ne bıraktı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 16:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?