1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

'Yanlışlıkla öldürdük!'

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde, 7 Ocak gecesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Güner ve oğlu Selçukhan ile aynı mahallede bir gün sonra Engin Bayramoğlu’nun öldürülmesi ve biri çocuk 2 kişinin de yaralanması olayına karıştığı iddia edilen tutuklu 4 kişinin yargılanmasına olaydan 2 ay sonra bugün başlandı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ’Hata sonucu 2 kişiyi öldürmek, taammüden ve kan davası güderek 1 kişiyi öldürmek, 2 kişiyi kasten öldürmeye tam teşebbüste bulunmak, ruhsatsız silah taşımak’ suçlarından tutuklu yargılanan İsmet Meral ve Burak Reis ile ’delilleri yok etmek ve suç işleyenleri saklamak’ suçlarından tutuklanan Sevim Gömleksiz ile Özdemir Cici hazır bulundu.

Sanıklardan İsmet Meral, ifadesinde olay akşamı Boztepe’de bir büfede otururken silah sesleri duyduğunu belirterek, "Ben de belimde bulunan silahlardan birini çektim. Diğerini ise çekmedim. Dışarı çıktığımda bir araç gördüm. Fakat gitmekte zorlanan bir şekilde ilerliyordu. Bize ateş edildiğini zannettim. Bunun üzerine hemen doğrudan arabaya ateş ettim. Burak’ı görmedim. Taksi yine hareket halindeydi. Taksinin içindekileri görmedim. Daha sonra iki tabanca ile kaçmaya başladım. Merdivenlerden inerken yeğenim Burak’ı gördüm. ’Burak ne oldu sana kim ateş etti’ dedim. Burak bana, ’Kimse ateş etmedi, ben Bayramoğlulları’nın arabasına ateş ettim’ dedi. Ben de bir şey demedim, şaşırdım. Kaçarken Özdemir Cici’yi aradım. ’Başıma bir sıkıntı geldi, gelir misin?’ dedim. Yarım saat sonra geldi. Kendisine ’Boztepe’de bir olay oldu, bakar mısın?’ dedim. Daha sonra Özdemir bana, ’Üniversiteden bir öğretim üyesi vurulmuş’ bilgisini verdi" dedi.

Meral, olaydan bir gün sonra Engin Bayramoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili olarak ise "Boztepe’de Tugay’ın giriş kapısına geçtim. O sırada yanımdan bir araba geçti. Burak, ’Engin!’ diyerek el frenini çekerek araçtan indi. Engin’in aracına doğru giderek Engin’e ateş etti. Ben ateş etmedim. Bayramoğluları 2 yıl önce benim kardeşimi öldürdüler. Ölen Engin Bayramoğlu ile benim husumetim yoktu. İşyerlerimiz zaten yan yana. Burak’ın neden böyle hareket ettiğini bilmiyorum" diye konuştu.

Burak Reis ise ifadesinde, "Büfenin önünde dururken Engin Bayramoğlu aracıyla yanımdan geçti. Yolun karşısına geçtim. Virajı dönmek üzereyken silahımı çıkardım. Arabaya doğru ateş ettim. Arabada kaç kişi olduğunu görmedim. Aracı süreni Engin zannettim. Bu nedenle Engin’e doğru ateş ettim. Dayım İsmet Meral’in araca ateş ettiğini görmedim. Silah sesini de duymadım. Merdivenlerden aşağı doğru inmeye başladım. Sonra dayım İsmet Meral, bana bağırarak yanıma geldi. Bana ’Sana ateş eden kimdi?’ diye sordu. Ben de dayıma ’Engin Bayramoğlu’na ateş ettim’ dedim. Sonra Beşirli’deki evime gittim. Sabah kalktığımda yanlışlıkla işlediğimiz olayı gazeteden öğrendim. Amacım Engin Bayramoğlu’nu öldürmekti.

Bayramoğlu’nu öldürmeyi dayım rahmetli Yusuf Meral öldüğü zaman aklıma koymuştum. Olay akşamı Engin Bayramoğlu’nun aracının yanımdan geçtiğini fark ettim. Dayım İsmet Meral’in kullandığı aracın el frenini çektim. Engin’in kullandığı aracın yanına gittim. Silahımı çıkardım ve ateş ettim" şeklinde konuştu.

Sanıklara yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu bulunan Sevgi Gömleksiz, evinin yedek anahtarının eşinin kardeşi olan İsmet Meral’de bulunduğunu ifade ederek İsmet Meral’in evinde kaldığından haberi olmadığını söyledi.

Diğer sanık Özdemir Cici ise kendisine yapılan suçlamaları kabul etmeyerek İsmet Meral’ın bir kaç defa kendisini cep telefonuyla aradığını belirterek, "Bana ne olduğunu sordu, bende kendisine üniversiteden bir profesörün ve yanındaki çocuğun öldüğünü söyledim. Çocuğun adını duyunca çok meraklandı. Nasıl çocuk diye sordu. Bende hocanın yanında çocuğu da varmış oda vuruldu diye bilgi verdim" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Özdemir Cici ve Sevim Gömleksiz’e isnat edilen suçun niteliği, tevkif tarihi, ileride sanıkların lehine suç vasfında değişme ihtimali nazara alınarak tahliyelerine karar verirken, İsmet Meral ve Burak Reis’in tutukluluk halinin sürdürülmesine, müdahil Melek Güner’in olay sırasında yanında bulunan kızı Beyza Gonca Güler’in olayla ilgili ifadelerinin alınması için talimat yazılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

Daha önce sanıklarla ’’yüz yüze gelmemek’’ için duruşmaya katılmak istemediğini belirten Prof. Dr. Sadettin Güner’in eşi Melek Güner, duruşmaya katılmazken, duruşma öncesi ve sırasında, Trabzon Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde, 7 Ocak 2005 gecesi Prof. Dr. Sadettin Güner, eşi ve 3 çocuğuyla otomobilinde silahlı saldırıya uğramış, olayda Prof. Dr. Güner ile 4 yaşındaki oğlu Selçukhan Güner saldırıda hayatını kaybetmişti. Aynı mahallede, 1 gün sonra Engin Bayramoğlu isimli şahıs silahlı saldırıda öldürülmüş, otomobilde bulunan 1’i çocuk 2 kişi ise yaralanmıştı. Her iki cinayetin failleri, İsmet Meral ile yeğeni Burak Reis olaydan yaklaşık bir hafta sonra yakalanarak tutuklanmıştı. Şahıslar, ifadelerinde Prof. Dr. Güner ve oğlunu yanlışlık sonucu öldürdüklerini itiraf etmişlerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 16:35:11
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 16:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?