1
Mayıs
2024
Çarşamba
TRABZON

Yapışık ikizler hayata tutunamadı

Trabzon’da yapışık ve tek kalpli olarak yaklaşık 1 ay önce dünyaya gelen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde tedavileri süren Ergün bebeklerin yaşam mücadelesi sona erdi.

Dün hayatlarını kaybeden bebeklerin tek kalpli olmasının ölümlerinde etkili olduğu bildirildi.
KTÜ Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Saruhan yaptığı açıklamada, bebeklerin önceki gün fenalaştığını ve dün hayatlarını kaybettiklerini söyledi.

Bebeklerin tek kalpli olmasından dolayı 2 vücuda yeterli derece kan pompalanamadığını kaydeden Saruhan, "Bunun yanında akciğer yetmezliği sorunu da yaşıyorlardı. Çocuklar prematüre doğdukları için ilk günden itibaren solunum problemleri görülüyordu. Tek kalpli olan bebeklerde solunum cihazına rağmen kandaki oksijen düzeyi dünden itibaren çok düştü ve azot düzeyi yükseldi. Buna bağlı olarak bebeklerin beynindeki damarlarda kısılmalar meydana geldi ve 2 bebek de hayatını kaybetti" dedi.

Maçka İlçesi’nden Rahmiye ve Gökhan Ergün çiftinin bebekleri olarak 18 Mart 2005 tarihinde Trabzon Doğum Hastanesi’nde dünyaya gelen yapışık bebekler, o günden beri KTÜ Farabi Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyorlardı. Bu tip doğumlar, tıp dünyasında 50-100 binde bir rastlanılan doğum olarak nitelendiriliyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 13:40:42
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?